Σωματεία Καβάλας: Κινητοποίηση στις 25/6, 18:30 Ενάντια στις Κατασχέσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροοφειλές.

Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων με το χαρακτηρισμό του “αδικήματος” της παρακώλησης πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο, κυβέρνηση – τρόικα εντείνουν ακόμα περισσότερο με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι μια απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, αφού οι κατασχέσεις σε Δημόσιο και δήμους μπορούν να ξεκινήσουν για χρέη από 500 ευρώ. Σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ και το 80%, βάσει των στοιχείων της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), είναι ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διεύρυνση και στην είσπραξη αυτών των εσόδων για τους δήμους.

Γιατί το κράτος κρατάει και θα κρατήσει και για τη συνέχεια στα κατώτατα επίπεδα τη χρηματοδότησή τους

Γιατί έχει τεθεί ειδικός στόχος συνεισφοράς της Τοπικής Διοίκησης στα ματωμένα πλεονάσματα με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Για την επίτευξη των παραπάνω επιδιώξεων έχουν προωθηθεί σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αυστηρή πιστοποίηση των οφειλών στους δήμους, ευθυγραμμίζοντας το χρόνο και τις διαδικασίες παραγραφής τους με αυτές του Δημοσίου, με έλεγχο των Δημοτικών υπηρεσιών και Δημοτικών Αρχών. Επιδιώκεται η πίεση και τρομοκράτηση σε νοικοκυριά και οφειλέτες ώστε να ανέβει το ποσοστό εισπραξιμότητας ανταποδοτικών τελών και φόρων, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με στόχο τη γενίκευση της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι και στη φάση της “ανάπτυξης”, ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει το φοροκυνηγητό, την ανασφάλεια, θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια από τη χρηματοδότηση με ζεστό κρατικό χρήμα, μέχρι τις φοροαπαλλαγές.

Η διοίκηση του Δήμου έχει αποφασίσει να εφαρμόσει κατά γράμμα την απόφαση της κυβέρνησης, να μπουν στο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, χρέη και προς τους δήμους από 500 € και πάνω.

Απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι ο οργανωμένος αγώνας για την υπεράσπιση της περιουσίας και της ζωής των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φτωχών επαγγελματιών για την πλήρη προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και οφειλές στο Δημόσιο και τους δήμους.

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων ή κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά για οφειλές στο δήμο.
  • Να απαλλαγούν όλοι όσοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), είναι μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ με αναπηρία πάνω από 65%, πολύτεκνοι, είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική του υπηρεσία ως οικονομικά ανήμποροι που προσφεύγουν στις δομές φτώχειας του δήμου.
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροοφειλές.
  • Να διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Να σταθεί αλληλέγγυο στο λαό της πόλης, στα εργατικά σωματεία και φορείς που αγωνίζονται προκειμένου να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.
  • Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα τη δυνατότητα διαγραφής όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.
  • Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία, που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στα δίχτυα της εφορίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 18:30

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...