Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Οι νέες περικοπές που δρομολογούνται στις επικουρικές συντάξεις είναι η συνέχεια στο σφαγιασμό τους, αποτελούν κομμάτι της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και συναγερμό! Τα μέτρα που προετοιμάζουν καθώς και αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί αποτελούν θηλιά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Οι συνταξιούχοι αλλά κυρίως οι σημερινοί άνεργοι, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα 4ωρα, 3ωρα, με δίμηνες και μηνιαίες συμβάσεις, οι γυναίκες είναι στο στόχαστρο. Τους καταδικάζουν από τη μια στη μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια και σε συντάξεις στα όρια των 200 ευρώ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Από την άλλη σε μηδαμινό πλέγμα προστασίας  χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες, να απαντήσουμε στην πολιτική που μας πτωχεύει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους συμβιβασμένους με τα ψίχουλα.

Καμιά αναμονή, καμιά ανάθεση του δίκιου μας στις διάφορες κυβερνητικές εναλλαγές!

 

 

 

Περισσότερα

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών στην Πανελλαδική Σύσκεψη

Στις 4 Απρίλη στο Κλειστό Γήπεδο ΝΗΑΡ- ΗΣΤ στην Καισαριανή δίπλα στον τόπο εκτέλεσης...

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας απογευματινή για το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Κρήτη και τη στάση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ έχει διαχρονικά, τόσο στα προηγούμενα συνέδρια όσο και στο επερχόμενο, εκφράσει ανοιχτά...

Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο 27 Μάρτη στο Σύνταγμα

Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (υπουργείο οικονομικών)...