Σχόλιο για τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Δημοσιεύτηκε στις

 

«Ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλάζουν θέση απέναντι στην θέση ότι οι Κυβερνητικές επενδύσεις είναι αναγκαίες για να δημιουργήσουν δουλειές και ανάπτυξη και να τονώσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις» δήλωσε η ΓΓ της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στο κάλεσμα του αρχιτραπεζίτη Ντραγκι για «περισσότερο φιλικές προς την ανάπτυξη δημοσιονομικές πολιτικές». Μπροστά στην προσδοκώμενη ύφεση της κρίσης η ΕΕ, η ΕΚΤ και οι πολυεθνικές, ακονίζουν τα μαχαίρια τους ελπίζοντας σε νέο φαγοπότι πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι όμως αποκαλυπτικό για τον ρόλο τους, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων καλούν και τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν το αίτημα για την στήριξη των καπιταλιστών.

Η εργατική τάξη, που ζει στην ανεργία, με πετσοκομμένους μισθούς και κάθε μέρα καλείται να πληρώσει και έναν καινούργιο φόρο, έχει πικρή πείρα από το που βγαίνουν οι επιδοτήσεις για τους καπιταλιστές. Είναι αναγκαίο όμως, απέναντι στην κατάντια των συνδικαλιστών του ευρωμονόδρομου, να απομονώσει τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που την περίοδο της κρίσης έβαλαν πλάτη στον σφαγιασμό των μισθών και σήμερα υιοθετούν τα καλέσματα των τραπεζιτών για νέες χρηματοδοτήσεις στις πολυεθνικές.

Η εργατική τάξη σήμερα, χρειάζεται ένα μαζικό εργατικό κίνημα που θα διεκδικεί για τους εργαζόμενους και όχι για τις πολυεθνικές, με άμεσους στόχους πάλης την προστασία των ανέργων και Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της Εργατικής Τάξης.

 

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας