Σχόλιο για τη διαδήλωση της ΣΕΣ στις Βρυξελλες

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και υπέρ των μονοπωλίων

και υπέρ των εργαζομένων

 

«Η εμπιστοσύνη των αγορών δεν εξαρτάται από την λιτότητα, αλλά από την εμπιστοσύνη των πολιτών και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι απαραίτητες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Αυτό το κείμενο δεν είναι από την Κομισιον, ή από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Δεν είναι από κάποιο Ινστιτούτο του ΣΕΒ ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι ανακοίνωση της ΣΕΣ(Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) της οποίας μέλος είναι η ΓΣΕΕ και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το πλαίσιο, και ζητώντας μέτρα για την απασχόληση των νέων (σαν το σχέδιο υπερεκμετάλλευσης των νέων που παρουσίασε πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα) η ΣΕΣ διοργάνωσε διαδήλωση στις 14 Μάρτη στις Βρυξέλλες. Δεν θέλουν τους εργαζόμενους απλά στην γωνία. Θέλουν τους εργαζόμενους στα γόνατα να παρακαλούν για τη σφαγή τους. Η ανεργία που μαστίζει την νεολαία στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που στήριξαν αυτές οι δυνάμεις.

Όπως και πέρυσι, η ΣΕΣ μετά τις αγωνιστικές φωτό πριν τη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ, θα φορέσει «τα καλά της»,μετά την Σύνοδο, για να πάρει μέρος στην συνάντηση με ΕΕ και Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ευρώπης για να αποφασίσουν από κοινού πως θα επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και υπέρ των μονοπωλίων και υπέρ των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι όπου δέχτηκαν τη λογική περί κοινών συμφερόντων εργατών-καπιταλιστών μετράνε μόνο ήττες, μειώσεις μισθών, απολύσεις, νέες απαιτήσεις από την εργοδοσία. Δείτε μόνο την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ του Βόλου.

Ανάπτυξη υπέρ των εργατών μπορεί να υπάρξει μόνο σε σύγκρουση με τα συμφέροντα ΕΕ-μονοπωλίων. Αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Με οργάνωση της εργατικής τάξης, μαζικοποίηση των συνδικάτων, σε ταξική κατεύθυνση, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ισχυροποίηση του κινήματος αποδέσμευσης από την ΕΕ, με τους λαούς να κάνουν κουμάντο, σε κάθε χώρα.

Περισσότερα

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...

Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης τη Κυριακή 21 Απρίλη

Το ΠΑ.Μ.Ε καλεί σε συμμετοχή στη 41η Μαραθώνια πορεία ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στις...