Συνεδρίασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ στις 5 – 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στις

 

H Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε στις 5-6 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν Πρόεδροι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, συνδικάτων, επικεφαλής κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, ενδυναμώθηκε η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας για δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα, με κορύφωση την πραγματοποίηση ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, την 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα και σε συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 4 Οκτώβρη, στην προετοιμασία για ένταση και κλιμάκωση της πάλης στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με νέους αγώνες, κινητοποιήσεις, απεργίες.

 Απευθύνουμε κάλεσμα – προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, κάθε ομοσπονδία κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυταπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, τις επιτροπές ανέργων να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα «δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα» και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  •        Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  •       Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  •       Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  •       Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  •       Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

 Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλλουν με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους, στην οργάνωση για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των ανέργων. Να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, σε συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Να εμπλουτίσουν τον προτεινόμενο κεντρικό σχεδιασμό, να απευθυνθούν με τόλμη και δυναμισμό στο ανοργάνωτο κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων. Να μην υπάρξει σωματείο που να μην συζητήσει, χώρος δουλειάς που να μην αποφασίσει συλλογικά για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

 Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεση μας.  Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να ανεστανάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

 Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

 Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!

Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε.

Από εμάς εξαρτάται!

 Με όλους τους τρόπους να προετοιμαστεί η μαζική κάθοδος στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 12 μμ. , την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο.

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...