Συνδικαλιστική σύσκεψη αλληλεγγύης στον κουβανέζικο λαό

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, οργάνωσαν πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη αλληλεγγύης στον κουβανέζικο λαό στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας Ulises Guilarte Nacimiento. Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες.

Ο Κουβανός συνδικαλιστής, αναφέρθηκε στο εμπάργκο και τις σκληρές συνέπειες που έχει για το λαό της Κούβας, αλλά και στους πέντε Κουβανούς πατριώτες, από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται ακόμα στις φυλακές των ΗΠΑ. Υπενθύμισε ότι τον περασμένο Γενάρη συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από την Επανάσταση. Στάθηκε ιδιαίτερα στις κατακτήσεις της καθολικής και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, τις οποίες χαρακτήρισε κατακτήσεις της Επανάστασης Μετέφερε την ευγνωμοσύνη των εργαζομένων της Κούβας για την αλληλεγγύη και τη στήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος, των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρα μας.

Από την πλευρά της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Γιώργος Πέρρος επιβεβαίωσαν τη δέσμευση των ταξικών δυνάμεων για αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα και το λαό της, καθώς και τη συνέχιση των σχετικών πρωτοβουλιών.

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...