Συνδικάτο Φαρμάκου : 3 Δεκέμβρη Πανελλαδικός Πανεργατικός Απεργιακός Ξεσηκωμός

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 Στις 3 Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία δίνουμε αποφασιστική απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο, στην συγκυβέρνηση,στην Ε.Ε. ενάντια στα σχέδιά τους για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης .

Με την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες οι συντάξεις , οι παροχές θα μειωθούν, οι εισφορές των εργαζομένων θα αυξηθούν, η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν, συνολικά η ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας θα δεχτεί μεγάλο χτύπημα, θα δυσκολέψει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχει σήμερα Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους δεν εξαιρείται κανένας από αυτή την επίθεση που δεχόμαστε σήμερα.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ

 Η επίθεση που εξαπολύεται στην κοινωνική ασφάλιση θα αξιοποιηθεί από τους εργοδότες του κλάδου όπως έδειξε η εμπειρία για τα Β.Α.Ε. όπου μια σειρά επιχειρήσεις εφάρμοσαν τον νόμο του Κουτρουμάνη που εξαίρεσε τον κλάδο μας από τα βαρέα. Θα υλοποιήσουν και υλοποιούν, μια σειρά αντεργατικών μέτρων σε συνδυασμό με τα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, θέλουν να γίνουμε φτηνή εργατική δύναμη, για να έχουν περισσότερα κέρδη, αυτός είναι ο στόχος τους το γνωρίζουμε καλά στον κλάδο μας, όπου μια σειρά επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις, επιβάλλουν μειώσεις μισθών, προχωρούν σε νέες προσλήψεις με τις συμβάσεις της ΓΣΣΕ των 586 και 511 κάτω των 25 χρονών, σε προσλήψεις εργαζομένων από τα δουλεμπορικά γραφεία. Δεν εξαιρείται κανένας εργαζόμενος από αυτή την επίθεση παρά την προσπάθεια των εργοδοτών να μας πείσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν πειράξει τους μισθούς μας, στην προσπάθεια να μας εντάξουν με την μία η άλλη πλευρά στην διαπάλη που έχουν μεταξύ τους οι εργοδότες του κλάδου.

 Αποφασίζουμε συλλογικά χωρίς να αισθάνεται κανένας μόνος του οργανώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς την αντίστασή μας συμμετέχοντας μαζί με το συνδικάτο στην μάχη για να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα,στην υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος , πλέον έχουμε εμπειρία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, προκειμένου να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική ,κόντρα στην μοιρολατρία και στην απογοήτευση. Εμείς έχουμε την δύναμη στα χέρια μας να επιβάλλουμε λύσεις, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, ο πλούτος που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι, να περάσει στα χέρια μας.

 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

 Στα πλαίσια αυτά η ομοσπονδία μας το κλαδικό συνδικάτο θα δώσει μια πρώτη απάντηση ότι δεν πάει άλλο φτάνει πια την Δευτέρα 30 Νοέμβρη στις 3.00μ.μ.έχει συνάντηση με τους εργοδότες του κλάδου για την κλαδική ΣΣΕ.

Την Τετάρτη 2 του μηνός στις 5.00 μ.μ συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση του συνδικάτου μας, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή μας στα σχέδια της διοίκησης του ταμείου του ΤΕΑΥΦΕ να γίνουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις των συναδέλφων μας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ Χαλκοκονδύλη 56.

 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ 9.00 Π.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...