Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής : Όλοι στο Συλλαλητήριο 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

 

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους,στα εργοστάσια, στις αποθήκες στα φαρμακεία, στην ιατρική ενημέρωση να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ. Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία και τις σωματειακές επιτροπές να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν να συμμετέχουν μαζικά μαζί με τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς την Ε.Ε., για τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρουν, προετοιμάζονται να φέρουν στην βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Θέλουν να βάλουν εμπόδια στην δράση του ταξικού εργατικού κινήματος να οργανώνει αγώνες, στην προκήρυξη απεργιών, για να μπορέσουν το μεγάλο κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι να εφαρμόσουν όλα τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπονται από τα μνημόνια, να μην υπάρχει καμιά αντίσταση.

Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου να μην διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση, για τα δικαιώματα στην υγεία παιδεία.

Να μην υπάρχει οργανωμένη αντίδραση από τους εργαζόμενους ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, να ξεχάσουμε το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να έχει ένα σπίτι, να μην υπάρχει οργανωμένη αντίσταση ενάντια στην φοροληστεία.

Ταυτόχρονα δείχνουν και τον φόβο τους απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα, δείχνουν τον φόβο τους ότι οι εργαζόμενοι αργά η γρήγορα θα ξεσηκωθούν, θα ξεπεράσουν την προσπάθεια της συγκυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που μας καλούν να βάλουμε πλάτη στους σχεδιασμούς τους για να ανακάμψει η οικονομία, για να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις, που προϋπόθεση για αυτούς είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

 Στον κλάδο μας οι εργοδότες συμμετέχουν ενεργά στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης του Σ.Ε.Β. πέρα από τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, επιδιώκουν να υλοποιήσουν τα βάρβαρα μέτρα στους χώρους δουλειά μας. Για αυτό και στην τελευταία συνάντηση που είχαμε για την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης μας είπαν ξεκάθαρα ότι πρέπει να υποκύψουμε να δεχτούμε συμβάσεις στα πλαίσια της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, δηλαδή τα 586 και 511 αντίστοιχα. Επίσης γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι σε μια σειρά χώρους προχωρούν στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, όπως ενοικιαζόμενοι, εργαζόμενοι από εργολαβικά γραφεία, προσλήψεις με συμβάσεις των 586 και 511. Αλλά και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που αμείβονται μέχρι σήμερα με την κλαδική σύμβασή ,έχουν υποστεί απώλειες από την αντεργατική επίθεση, και δεν έχουν διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Για αυτό κανένας μόνος του. Μαζί με το συνδικάτο μας να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με βάση τις ανάγκες μας.

 Θέλουν να υπάρχει μια ομοσπονδία η ένα συνδικάτο με το πλαίσιο που έχουν το διασπαστικό κλαδικό των ιατρικών επισκεπτών η της διασπαστικής ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών, που μιλάνε για έντιμο συμβιβασμό με τους εργοδότες, την πλάτη που πρέπει να βάλουμε για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.

Η συγκυβέρνηση κάνει προσπάθεια να αποσπάσει την συναίνεσή μας για την ανάπτυξη που έρχεται, να αποδεχτούμε τα νέα μέτρα. Κρύβουν ότι τα νέα μέτρα σημαίνουν για εμάς τους εργαζόμενους νέα δεινά, και ταυτόχρονα αμύθητα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα μας βάλουν στο χέρι τους, θα συνεχίσουμε τον δρόμο της αντίστασης της οργάνωσης των εργαζομένων του κλάδου με το ταξικό σωματείο μας, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ας κάνουμε τον φόβο τους αληθινό, ας κάνουμε πράξη την ενεργό συμμετοχή μας στο συνδικάτο μας, να οργανώσουμε αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09-11 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...