Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών : Η Δίκαιη ανάπτυξη πετάει στην ανεργία 102 εργαζόμενους στο εργοστάσιο παγωτού της FRONERI (NESTLE)

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρεία FRONERI και στον όμιλο της Nestle.

Κανείς εργαζόμενος να μην αποδεχτεί τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής παγωτού στον Ταύρο Αττικής.

Να μην περάσουν οι αισχροί εκβιασμοί της εργοδοσίας «ή δέχεστε τις οικιοθελείς απολύσεις ή την άλλη μέρα θα απολυθείτε έτσι και αλλιώς».

Η απόφαση της εταιρείας FRONERI να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στον Ταύρο Αττικής πρέπει να βρει όλους τους εργαζόμενους απέναντι της.

Να μην αποδεχτεί κανένας και καμία τον εκβιασμό και τα τελεσίγραφα της εργοδοσίας για τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» που στην πραγματικότητα είναι απολύσεις.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να απαλλαγεί από εκατοντάδες εργαζόμενους (102) εξαγοράζοντας τους, πρέπει να πέσει στο κενό.

Ας θυμηθούμε τί έλεγαν πριν: «ότι είναι καλή εταιρεία και ότι είμαστε μια οικογένεια», «ότι με την συγχώνευση θα αυξανόταν η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας», «ότι το εργοστάσιο θα δούλευε μέρα-νύχτα όλον τον χρόνο» και άλλα.

Από την πρώτη στιγμή το Κλαδικό Συνδικάτο παρέμβηκε στην εργοδοσία. Προειδοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις για τους εργαζόμενους, προσπάθησε να σπάσει τις αυταπάτες που συνειδητά καλλιεργούσε η εργοδοσία και τα «παπαγαλάκια της», συγκρούστηκε με την λογική του συμβιβασμού, του μικρότερου κακού.

Τελικά ούτε οι μειώσεις μισθών που έγιναν το 2015, ούτε οι απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις με τα 3ημερα και 4ήμερα, ούτε και η εντατικοποίηση της εργασίας, ούτε η αντικατάσταση εργαζόμενων με φθηνότερα εργατικά χέρια, μπόρεσαν να κρατήσουν ανοιχτό το εργοστάσιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρεία FRONERI και στον όμιλο της Nestle.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ενταγμένη στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών των συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων NESTLE και RR, καθώς είναι βασικοί μέτοχοι της FRONERI και αποδεικνύει περίτρανα ποιοι τελικά κλείνουν τα εργοστάσια.

Η περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη» που κλείνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δις ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και εξαθλίωση.

Μην ξεχνάμε ότι το μονοπώλιο της FRONERI (πρώην Nestle) έχει επιδοτηθεί με τεράστια ποσά από το υστέρημα των εργαζομένων ως κρατική επιχορήγηση, με το όνομα «προγράμματα για ανάπτυξη των επενδύσεων». Η εταιρεία λέει πως νοιάζεται για τους ανθρώπους της και για αυτό τους απολύει «πλουσιοπάροχα»!!!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υπογράψουν την απόλυση τους.

Να μείνουμε ενωμένοι και μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο, να παλέψουμε για να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση το σχέδιο που έχει διαμορφώσει η Ομοσπονδία μας.

Να ετοιμαστούμε για ολομέτωπη σύγκρουση με την εργοδοσία για να υπερασπιστούμε την δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, τη ζωή των οικογενειών μας.

Με το κλαδικό συνδικάτο και μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα «παράσιτα» της κοινωνίας, τους βιομήχανους που μας πίνουν το αίμα.

Να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση, να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΟ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...