Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Να σταματήσει τώρα αμέσως η επιχείρηση τρομοκράτησης της σωματειακής επιτροπής BAKEHELLAS

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

η εργοδοσία αντέδρασε στη σύσταση της σωματειακής επιτροπής BAKEHELLAS γιατί δεν θέλει να αλλάξει ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί.  Την Δευτέρα έστειλε με εξώδικο την απόλυση σε ένα από τα μέλη της 3μελούς επιτροπής. Την ώρα της βάρδιας διευθυντικό στέλεχος επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους άλλους δύο συναδέλφους της επιτροπής. Παράλληλα πιέσεις ασκούνται σε όλους τους εργαζόμενους και στα δύο εργοστάσια στο Σχηματάρι για να πουν ποιοι έχουν γραφτεί στο σωματείο και ποιοι είναι αυτοί που μίλησαν έξω από το εργοστάσιο για τις εργασιακές συνθήκες.

Για την απόλυση έχουμε ήδη απευθυνθεί στην επιθεώρηση εργασίας καθώς έγινε εξαιτίας συνδικαλιστικής δράσης. Ομως συνάδελφοι, ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για να γυρίσει ο  εργαζόμενος στην δουλειά είναι η στήριξη από τους ίδιους τους συναδέλφους του.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας. Να ξεπεραστούν οι φόβοι που υπάρχουν. Κανένας να μην ξεγελαστεί επειδή τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένους συναδέλφους η εργοδοσία δείχνει το “καλό” της πρόσωπο για να αξιώσει να μην γραφτούν στο σωματείο. Είναι παγίδα. Το μόνο που μπορεί να μας επιτρέψει να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας, είναι η οργάνωση και δράση μας. Οσο για το διευθυντικό στέλεχος, ας μας πει αλήθεια όταν βρίσκεται μπροστά στον επιχειρηματία έτσι συμπεριφέρεται; Είναι τόσο παλικάρι και εκεί.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Προσλήψεις σε όλα τα τμήματα για να μην δουλεύουμε12ωρα όταν συνάδελφοι παίρνουν την κανονική άδεια.
  • Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και αναδρομικά.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χορήγηση ΜΑΠ (μπότες, ασανσέρ, καπέλωμα παλετών, βαριές λαμαρίνες, καρότσια κα).
  • Χορήγηση εκκαθαριστικών σημειωμάτων μισθοδοσίας.

 

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...