Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Ευβοίας : Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες 12ος/ 2017

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του σωματείου μας με τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβούλιου για την κατανομή των αξιωμάτων.

Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ψήφισαν 679 συνάδελφοι από τον κλάδο από 267 στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Η μαζικοποίηση του συνδικάτου είναι ένα σημαντικό βήμα στην προοπτική να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν το επιστέγασμα της δράσης που αναπτύσσεται χρόνια τώρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την διεύρυνσή τους.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή από τους μετανάστες συναδέλφους του κλάδου. Η εκλογή τους σε όλα τα όργανα του σωματείου αλλά και στους αντιπροσώπους προωθεί την ενότητα της εργατικής τάξης.

Η συμμετοχή από πολλούς νέους χώρους δουλειάς μας γεμίζει νέες ευθύνες στις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί να ανταποκριθούμε.

Στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις που η εργοδοσία οργιάζει πατώντας πάνω στην έλλειψη οργάνωσης και ήδη σχεδιάζουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις. Στο κενό έπεσε η επιχείρηση τρομοκράτησης που επιχειρήθηκε με την αξιοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού στα Ψαχνά Ευβοίας στοχεύοντας ιδιαίτερα στους μετανάστες συναδέλφους.

Αυτό το θετικό αποτέλεσμα είναι ανάγκη να αντιστοιχηθεί στην απεργιακή απάντηση τη μέρα που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης για ψήφιση στη Βουλή, που περιλαμβάνουν και το χτύπημα στο δικαίωμα της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης, στην ίδια την απεργία.

Με την αισιοδοξία που μας γεμίζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα συνεχίζουμε τον αγώνα για την ενότητα όλου του κλάδου απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος της και τους μηχανισμούς τους. Δίνουμε αυτή τη μάχη μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Διεκδικούμε

  • Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα δικαιώματα και παλεύουμε να τα διευρύνουμε

  • Οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς

  • Υπογραφή & εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίαςμε αυξήσεις σε κάθε επιχείρηση και σε όλο τον κλάδο.

  • Να σταματήσει το αίσχος της εργολαβικής εργασίας

  • Να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...