Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Όλοι στη Συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ) ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 18:00  ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ

 

Δεν πέρασαν πάρα λίγες μέρες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ για «ανάπτυξη», με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» να δείχνει τι ακριβώς εννοούν. Δεκάδες εκατομμύρια για κάποιους, ενώ πολλοί μικροεπαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού και αυτοαπασχολούμενοι ψαράδες καταστράφηκαν. Όσο για τους κατοίκους των περιοχών και το ήδη βεβαρημένο οικοσυστήμα, η οικολογική καταστροφή και οι επιπτώσεις της είναι ανυπολόγιστες. Να τι φέρνει η ανάπτυξη τους.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΟΛΥΝΣΗ.

Τα μεγάλα λόγια για τον Πειραιά που θα γίνει «πύλη εισόδου», «παγκόσμιος κόμβος» τα πήρε το μαζούτ και το πετρέλαιο στη θάλασσα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής των προηγούμενων. Το κέρδος πάνω από όλα. Ούτε λέξη για κανόνες ασφάλειας και αξιοπλοΐας. Δίνουν άδεις αξιοπλοΐας σε σαπάκια, δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, ανύπαρκτες υποδομές για πρόληψη καταστροφών. Τον εργασιακό μεσαίωνα συμπληρώνουν η διάλυση των ΣΣΕ, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, το ξεθεμελίωμα δικαιωμάτων, η καταστολή των αγώνων.

Το ζούμε και στους χώρους μας με τα δεκάδες θύματα που έχουμε θρηνήσει. Ο στόλος – τι ειρωνεία !!!– των απορριμματοφόρων είναι υπέργηρος. Έλεγχοι δεν υπάρχουν αφού οι υπηρεσίες έχουν υποστελεχωθεί. Εμβολιασμοί ούτε για αστείο.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Καμιά επανάπαυση. Η προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται με τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Η διεκδίκηση μέτρων πρόληψης, η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για όσους έχουν πληγεί από την καταστροφή είναι υπόθεση όλων μας.

 

Μετά το ναυάγιο η κυβέρνηση αποφάσισε αντί να αυστηροποιήσει τους κρατικούς ελέγχους για την αξιοπλοΐα των πλοίων, να αναθέσει αυτή τη δουλειά στους ίδιους τους εφοπλιστές.

Οι ίδιοι οι εφοπλιστές θα ελέγχουν τον εαυτό τους μέσα από ιδιωτικούς νηογνώμονες!!! Βάλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Παρά τα προπαγανδιστικά κόλπα, που κατά καιρούς χρησιμοποιεί, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέρωντα του κεφαλαίου.

 

  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί στο λαό.

  • Πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

  • Αντιστεκόμαστε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας

  • Παλεύουμε για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ) ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ.

 

 

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...