Συνδικάτο Οικοδόμων Καρλοβάσου : Συμμετέχουμε όλοι μαζικά με το σωματείο μας στην απεργία 12 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας, το Ε.Κ.ΣΑΜΟΥ και άλλες δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

 Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός από τα δεκάδες ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ μέτρα, θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων. Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.

 Τα τσιράκια της εργοδοσίας οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πρόταση του ΠΑΜΕ για Απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, στα συναφή επαγγέλματα σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

 Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι “αέρας κοπανιστός” ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».

 Κόντρα σε αυτήν την προοπτική, καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν

  1. ΚΑΤΩ τα χέρια από την απεργία

  2. κατασκευή με ευθύνη και κεντρικό σχεδιασμό από το κράτος, έργων αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής προστασίας , κατασκευή και συντήρηση σχολείων – νοσοκομείων –παιδικών σταθμών, κατασκευή και συντήρηση οδικών αξόνων αλλά και κατασκευή εργατικών – λαϊκών κατοικιών

  3. κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών

  4. απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, Κανένα λαϊκό σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη.

  5. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. Σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

10 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...