Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων: Συμμετέχουμε στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενο «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα Αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ‘ανάκαμψη’ της οικονομίας». Βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας. Αυτά θα έρθει να πει κι εδώ.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Γι’ αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα ενταθούν με νέες μειώσεις μισθών, με προσπάθεια κατάργησης των Σ.Σ.Ε. ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις, με νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

Συνάδελφοι οικοδόμοι

Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου η ανεργία συνεχίζει να τσακίζει κόκκαλα, αλλά και όσοι δουλεύουν εργάζονται με μεροκάματα πείνας, γίνονται δεκάδες ατυχήματα, δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια.

Γίνεται φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, και να περάσει ότι αντεργατικό νόμο δυσκολευόταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι μόνο κράτησε αναλλοίωτο όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά πάνω σε αυτό πρόσθεσε νέα αντεργατικά μέτρα με βαριά φορολογία σφαγιασμό των ήδη πενιχρών συντάξεων, περαιτέρω πετσόκομμα άλλων κοινωνικών παροχών σε υγεία παιδεία κτλ.

Τώρα ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης με 95 προαπαιτούμενα μέτρα μπροστά στην 3η αξιολόγηση, όπου μέσα σε αυτά φέρνει και νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο έχει να ποινικοποιήσει ακόμα και τη σκέψη για απεργία, να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι αργά ή γρήγορα οι εργάτες στα συνδικάτα θα ξεσηκωθούν γι’ αυτό παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΗΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση και στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο είναι μια πρώτη απάντηση , γιατί μέσα από την πλούσια συζήτηση που θα γίνει, θα μπορέσουμε καλύτερα να οργανώσουμε τον αγώνα, παλεύοντας για μια ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που παράγουμε.

Τα αφεντικά θέλουν τους εργάτες μακριά κι έξω από τα ταξικά συνδικάτα, ανοργάνωτους, επιβάλλοντας στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου για να μπορούν χωρίς προβλήματα να συνεχίζουν και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη θα είναι δίκαιη μόνο για τους εργοδότες, αφού δε μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Δε γίνεται να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Αυτό διδάσκει και η σημερινή, εκεί που οι εργαζόμενοι «απολαμβάνουν» τους καρπούς της ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, όπου οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κυριαρχούν, οι μισθοί πείνας θριαμβεύουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή ΣΣΕ

  • Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κτλ.

  • Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας).

  • Επιδότηση της ανεργίας με 600μ ευρώ κι όχι επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Γενναία αύξηση του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 6.30μμ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...