Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Όλοι στη μάχη – Όλοι στον Αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Δίνουμε μαζικά το παρόν στις Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων, ώστε να συμβάλλουμε στην προετοιμασία και την οργάνωση της πάλης.

  

Συνάδελφοι,

Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και τα προηγούμενα της ανάπτυξης, όπου ο κλάδος των κατασκευών ήταν η ατμομηχανή της οικονομίας, αποδεικνύουν ότι τα βάρη πάντα τα φορτώνουν στις πλάτες μας. Από τον δικό μας ιδρώτα γέμισαν τα σεντούκια των κατασκευαστικών ομίλων με δις ευρώ, από τον δικό μας ιδρώτα ξεπληρώνονται δάνεια που πάρθηκαν για να δοθούν πάλι σ’ αυτούς.

Όποια κυβέρνηση και να υπάρχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καημός τους είναι το πώς θα στηρίξουν τους εργοδότες, πώς θα συμβάλλουν στην αύξηση της κερδοφορίας τους και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι με το ξεζούμισμα των εργατών.

Μπροστά στους σχεδιασμούς τους για παραπέρα μειώσεις σε μισθούς, την κατάργηση του δωροαδειόσημου, το χάρισμα του επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες κ.τ.λ. εμείς διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Διεκδικούμε τη διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχουν συνάδελφοι, να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας.

 Συνάδελφοι, δεν συμβιβαζόμαστε με την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν.

Η όποια ανάπτυξη έρθει θα πατάει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα. Μην περιμένεις ότι θα καταργήσουν έτσι από μόνοι τους κανέναν από τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει. Δες τι γίνεται σε άλλους κλάδους, όταν η ανάπτυξη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στη λάντζα απλήρωτοι!

Συνάδελφε,

Σκέψου όλα αυτά, όσα σου έλεγε το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας τόσα χρόνια. Όλα αυτά τα μέτρα που περάσανε και εξακολουθούν να περνάνε κι άλλα, τα έχουν σχεδιασμένα εδώ και χρόνια. Δυσκολεύονταν όμως να τα περάσουν, γιατί ο αγώνας που κάναμε τους δυσκόλεψε. Ακόμα δυσκολεύονται. Γι’ αυτό τα έπαιρναν λίγα-λίγα.

Αναλογίσου πως αν είχαν μπροστά τους ένα καλύτερα οργανωμένο και αποφασισμένο κίνημα με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, αν θα κατάφερναν να περάσουν αυτά τα μέτρα που πέρασαν.

Σκέψου. Έχεις δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα: εναλλαγή κυβερνήσεων, αγανάκτησες, ανέθεσες σε άλλους να σου λύσουν τα προβλήματα, νιώθεις εξαπατημένος, προδομένος. Το μόνο που δεν δοκίμασες είναι η δική σου δύναμη. Η δύναμη του οργανωμένου αγώνα και τη συμμετοχή σου σ’ αυτόν. Όχι όμως στη λογική του μικρότερου κακού, αλλά βάζοντας μπροστά την πάλη για όλα όσα μας ανήκουν. Δηλαδή παλεύοντας για να καρπωθούμε εμείς τον πλούτο που παράγουμε. Για μια ανάπτυξη, όπου στόχο της θα έχει τις δικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

 

Παίρνουμε όλοι μέρος στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση 5.30 μ.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος.

 

Συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων,

που θα γίνουν στις έδρες τους:

 

Κέντρο

Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος

14/10

19.00

Αιγάλεω

Έλλης & Ανδριανουπόλεως 5

14/10

19.00

Βόρεια-Βορειοανατολικά

Μαραθώνος 96, Γέρακας

14/10

19.00

Βύρωνας-Καισαριανή-Ζωγράφου

Κύπρου 111-113, Βύρωνας

14/10

19.00

Ηλιούπολη-Μπραχάμι

Στ.Σαράφη 40, Ηλιούπολη

16/10

11.00

Ίλιον-Καματερό

Μενελάου 33 & Χρυσηίδος, Ίλιον

13/10

19.00

Καλλιθέα

Αριστείδου 92

14/10

19.00

Μενίδι-Άνω Λιόσια

Δεκελείας 42, Μενίδι

14/10

19.00

Νέα Ιωνία-Ηράκλειο

Νισύρου 20, Ν. Ιωνία

14/10

18.30

Πειραιάς

Ομ.Σκυλιτση 19

14/10

19.00

Περιστέρι

Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών 20

14/10

18.30

 

 

Συμμετέχουμε όλοι στην Κεντρική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 9 π.μ. στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», Ιουλιανού 42

 

Οκτώβρης 2016

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...