Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταδικάζει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που αξιοποιώντας την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας πάνω από 50 διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μωρά και τραυματίζοντας χιλιάδες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με τη στάση της αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση που τους τσακίζει για να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών και που εμπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή. Αυτοί οι σχεδιασμοί κι οι ανταγωνισμοί, που στόχο έχουν τον έλεγχο του πλούτου και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και του εμπορίου, αυξάνουν τον κίνδυνο για μια πιο γενικευμένη σύρραξη.

Οι εργάτες δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τέτοια σχέδια που σπέρνουν πολέμους και συγκρούσεις. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα από την εκμετάλλευση του ιδρώτα μας. Το δικό μας συμφέρον βρίσκεται στην οργανωμένη ταξική πάλη, απέναντι σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά του, για το δικαίωμά του να έχει το δικό του κυρίαρχο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...