Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Για την Πέμπτη Φάλαγγα των εργοδοτών μέσα στο κίνημα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση των σουπερμαρκετάδων και το όργιο εκβιασμών και απειλών που ασκούν διευθυντικά στελέχη και μπράβοι της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους στις αρχαιρεσίες του εργοδοτικού σωματείου Εμπορίου-Τροφίμων και SuperMarket Αττικής.

Αφού σε πολιτικό επίπεδο ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και να περάσει ένα σωρό αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που δυσκολεύονταν οι προηγούμενοι, τώρα πήρε σειρά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα να στρώσει το έδαφος, έτσι ώστε να βάλει τους εργαζόμενους στη γωνία.

Στόχος τους είναι η παραγωγή αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την «ησυχία» και «ηρεμία» του κεφαλαίου, προκειμένου να συνεχίσει ακάθεκτα να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και να αβγαταίνει τα κέρδη του. Γι’ αυτό φέρνουν τους εργαζόμενους «καροτσάκι» και με συνοδεία να ψηφίσουν, γι’ αυτό και έχουν βάλει υποψήφιους διευθυντάδες και προσωπάρχες, αυτούς δηλαδή που απολύουν εργαζόμενους, μειώνουν μισθούς, επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια κ.τ.λ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν: Μπορεί να έχουν τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που τους τσακίζουν τη ζωή; Πώς γίνεται αυτοί που απειλούν τους εργαζόμενους με απολύσεις ή δυσμενείς μεταθέσεις σε περίπτωση που σκεφτούν και μόνο να απεργήσουν να τους καλούν τώρα να ενισχύσουν ένα σωματείο; Το κάνουν γιατί ξέρουν ότι στη διοίκησή του βρίσκονται τα τσιράκια τους.

Η όλη διαδικασία των αρχαιρεσιών αυτού του σωματείου, από τη μια δείχνει το τι σωματεία ονειρεύονται οι εργοδότες κι από την άλλη στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα supermarket με αποφασιστικότητα να καταδικάσουν την πέμπτη φάλαγγα των εργοδοτών μέσα στο κίνημα. Να σηκώσουν κεφάλι και να σπάσουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και να μην τρέφουν ελπίδες πως κάποιος άλλος θα λύσει τα προβλήματά τους.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Υπάρχει πλούσια εμπειρία για τους εργάτες και δεν χωράνε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Στο τέλος εμείς θα είμαστε νικητές, αφού πρώτα τσακίσουμε τους «Μακρήδες» και τους «Θεοδωρήδες» μέσα στο εργατικό κίνημα.

 

 

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...