Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12-01-2018

Δημοσιεύτηκε στις

Συν/σες – Συν/φοι

Σήμερα 08-01-2018 κατατέθηκε στην Βουλή το αντιεργατικό πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την τρίτη αξιολόγηση που στο σύνολό του χτυπά λαϊκά δικαιώματα , συρρικνώνει κι άλλο το εισόδημα εργατικών λαϊκών οικογενειών. Βασικός στόχος του πολυνομοσχεδίου, μέσα στα άλλα, είναι να ψηφιστεί από την Βουλή η κατάργηση της νομιμοποίησης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ποιον υπερασπίζεται. Τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου που είναι σήμερα στην αντιπολίτευση , με επικεφαλής την Ν.Δ., την κριτικάρουν γιατί όπως λένε «έχει αργήσει».

 

Επιχείρημά τους είναι η «Δημοκρατία» και η «ανάπτυξη». Αυτοί που μας έχουν διαλύσει την ζωή με την πολιτική τους, κυβερνώντας με το ποσοστό του 20% των ψηφισάντων , μας λένε πως δεν είναι δημοκρατικά τα καταστατικά των Σωματείων μας . Σήμερα, για να πάρουμε μια απόφαση για απεργία (ενάντια στις απολύσεις πχ) πρέπει να είναι παρόντες στην Γενική Συνέλευση τουλάχιστον το 1/3 των οικονομικώς εντάξει των μελών , το 33,333…% . 13 ποσοστιαίες μονάδες και κάτι παραπάνω δηλαδή από το ποσοστό των κυβερνήσεων που ψηφίσαν τα μνημόνια.

 

Αν πάρουμε υπόψιν την πραγματικότητα , το γεγονός δηλαδή ότι για να γίνει μέλος στο Συνδικάτο ένας εργαζόμενος πρέπει να ξεπεράσει την τρομοκρατία του εργοδότη , την τρομοκρατία του Κυβερνητικού Εργοδοτικού Συνδικαλισμού και για να πάει στην Γ.Σ να ξεπεράσει στο σύνολο τα «οδοφράγματα» που βάζει ο μηχανισμός τους , τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι το 50%+1 που θέλουν να ψηφίσουν είναι επί της ουσίας άπιαστο.

 

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα πόσες απεργίες κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τι κερδίσαμε από αυτές; Φοβούνται την απεργία; ΝΑΙ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

 

Μπορεί οι απεργίες που έγιναν να μην στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την επίθεση που δεχτήκαμε όλα αυτά τα έτη της κρίσης , όμως δεν μπορεί κανένας να κλείσει τα μάτια στην πίεση που άσκησαν οι κινητοποιήσεις και έχουμε σε μια 10ετία αλλαγή 5 συγκυβερνήσεων. Ξεσκεπάστηκε κάτω από αυτή τη πίεση ότι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις έχουν ταξική πολιτική. Δημιούργησε προβλήματα διαχείρισης του συστήματος και καθυστέρηση στην εφαρμογή της πολιτικής τους. Δεν μπορεί κανένας να κλείσει τα μάτια στα αποτελέσματα που έφεραν οι κινητοποιήσεις στον κλάδο μας , στην Ναυπηγοεπισκευαστική , στην ΠΕΣΙΝΕ, σε άλλους κλάδους όπου υπογράφτηκαν Σ.Σ.Ε με αυξήσεις. Δεν μπορεί κανένας να κλείσει τα μάτια στον χώρο της ΛΑΡΚΟ που μέσα από τις κινητοποιήσεις του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ από το «δεν γίνεται» της Διοίκησης , κάτω από την πίεση, έχουν ενσωματωθεί πάνω από 60 συνάδελφοι από τις εργολαβίες στο νόμιμο προσωπικό.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ.

Το γεγονός ότι μετά από έτη στην ΛΑΡΚΟ ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων συσπειρώνεται για να παλέψει , να διεκδικήσει καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας τους τρομάζει και τους αναγκάζει σε υποχωρήσεις. Π.χ. έχουμε τις ενσωματώσεις , η ΛΑΡΚΟ, οι αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν πιεστεί για τα ζητήματα ασφαλείας , την Επ.Σ.Σ.Ε , για τις τριετίες , τους Β.Μ , τα χρήματα των αναβαθμίσεων. Γνωρίζουν ότι θα το πάμε παραπέρα και παίρνουν μέτρα.

 

Οι διεργασίες αλλαγής συσχετισμών δυνάμεων, η συσπείρωση εργαζομένων με βάση τα συμφέροντά τους , πέρα και έξω κομματικής τοποθέτησης, σαν εργάτες απέναντι στον εργοδότη και τις κυβερνήσεις , δεν είναι εξαίρεση για τον χώρο μας. Πανελλαδικά έχουμε πολλές τέτοιες θετικές διεργασίες.

 

Ολοένα και καθημερινά εργαζόμενοι ενεργοποιούνται , μπαίνουν στον αγώνα και γι΄αυτό τον λόγο θέλουν να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία για αρχή , γι΄αυτό το λόγο θέλουν να βάλουν εμπόδια στην απεργία. Η «ανάπτυξη» που λένε είναι στηριγμένη στην δουλική εργασία μας. Αυτό μόνο αν δεν υπάρχει οργανωμένη αντίσταση θα το εφαρμόσουν. Σχέδιό τους είναι την παγωμάρα που θα φέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου στο εργατικό κίνημα να την εκμεταλλευτούν και μέσα στο 2018 να εφαρμόσουν ότι δεν έχουν εφαρμόσει , να μας πάρουν ότι έχει απομείνει.

 

Τα ακριβοπληρωμένα σχέδια της Διοίκησης «για την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ» που λένε για «μεγάλο εργατικό κόστος , για πολυάριθμους εργαζόμενους», ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται με την απόλυση των συναδέλφων. Η Διοίκηση έχει αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη της τον σχεδιασμό και άλλων απολύσεων, με κριτήριο όχι την ηλικία, αλλά τους μισθούς . Αυτός ο στρατηγικός της στόχος δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που έχουν συμβάσεις πριν το 2007. Μας αφορά όλους και πιο πολύ τους νέους εργαζόμενους. Αν ξηλωθεί ο πήχης του παλιού δεν θα έχουν βάση να πατήσουν οι νέοι.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ όσο Διοικείται από τον Κυβερνητικό Εργοδοτικό Συνδικαλισμό είναι όπλο στα χέρια των Διοικήσεων . Η στάση τους δεν «θέλει κολαούζο , είναι χωριό που φαίνεται από μόνο του».

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας συνεδρίασε σήμερα 08-01-2018 και πήραμε υπόψη όλα τα παραπάνω. Πήραμε υπόψη τις δυσκολίες που βάζει ο Κυβερνητικός – Εργοδοτικός- Συνδικαλισμός από την ΓΣΕΕ , την ΠΟΕΜ, μέχρι το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Πήραμε υπόψη όμως και το γεγονός ότι το Ε.Κ. ΛΑΜΙΑΣ έχει προκηρύξει απεργία , όπως εκατοντάδες Σωματεία Πανελλαδικά για την Παρασκευή 12-01-2018. Απεργία για την υπεράσπιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Πήραμε υπόψη τις άδικες, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, τους ολοφάνερους σχεδιασμούς της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, της Κυβέρνησης και κάτω από αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε ομόφωνα:

 

  • Συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη από το Ε.Κ. ΛΑΜΙΑΣ 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12-01-2018.Δηλώνουμε στην Κυβέρνηση και στα κόμματα των εργοδοτών. Κάτω τα ξερά σας από την απεργία. Θα απεργούμε μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.

  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

  • Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.

  • Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους.

  • Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις. Καταβολή όλων των αναδρομικών.

  • Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

  • Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

Την Παρασκευή το πρωί 5:30 θα γίνει συγκέντρωση στην ΠΥΛΗ έχοντας στο πλευρό μας όλα τα Σωματεία μέλη του ΕΚ ΛΑΜΙΑΣ.

Για το Δ.Σ

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...