Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Έτσι βγαίνει το ατσάλι στη ΛΑΡΚΟ. Νέο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο

Δημοσιεύτηκε στις

Την στιγμή που το Συνδικάτο μας με αφορμή τις απολύσεις σε εργολάβο στην ΛΑΡΚΟ, οργανώνει την απεργία της Τρίτης 29/08 για τις σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που επικρατούν, το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας, τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και την κατακρεούργηση εργατικών δικαιωμάτων σε εργαζόμενους στην εργολαβία, αλλά και στους εργαζόμενους της ίδιας της ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Διορισμένης Διοίκησης.

 Την στιγμή που στην οργάνωση αυτού του δίκαιου αγώνα απέναντι μας έχουμε την συμμαχία Κυβέρνησης, Διοίκησης, Διεύθυνσης, Εργολάβων και Κυβερνητικού – Εργοδοτικού Συνδικαλισμού της πλειοψηφίας του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ και της ΠΟΕΜ.

 Την ίδια στιγμή, η «μοίρα», τα αποτελέσματα της πολιτικής τους και της στρατηγικής τους μας επιβεβαιώνουν, γιατί έχουμε θύματα εργαζόμενους.

 Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι στο χώρο των Ηλεκτροκαμίνων είχαμε άλλο ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα». Συνάδελφος μας κατά την ώρα εργασιών στο καμίνι που εργαζόταν κάηκε σοβαρά. Ο σαραντάχρονος συνάδελφος μεταφέρθηκε και νοσηλεύετε στο ΚΑΤ.

 Κυβέρνηση και Διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο συνάδελφο και στην οικογένεια του αλλά και απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ.

 Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να γυρίζουμε στα σπίτια μας ακέραιοι, να είμαστε ασφαλισμένοι, να πληρωνόμαστε την ώρα που πρέπει και με μισθούς που να μπορούν καλύψουν τις ανάγκες μας.

 Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων που παράγουν αυτόν τον πλούτο, το νικέλιο, που το παίρνουν τζάμπα οι πολυεθνικές και θησαυρίζουν.

 Καλούμε Συνδικάτα και φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.

 Διεκδικούμε:

  1. Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών, (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

  2. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.

  3. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.

  4. Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

  5. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.

  6. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.

  7. Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

  8. Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

  9. ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων (δάνεια, εκδρομές κλπ).

 

Τονίζουμε προς κάθε αρμόδιο και κάθε κατεύθυνση, πως την ημέρα της απεργίας, στη ΛΑΡΚΟ, σε αυτό το εργοστάσιο, δεν θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης. Παρά την επιμονή μας να μπει προσωπικό ασφαλείας στο εργοστάσιο, αυτή αρνείται βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και εγκαταστάσεις.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΤΗΣ 29/8/2017

 

Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...