Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας : Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.ΛΑΜΙΑΣ στην ΛΑΜΙΑ, 10.00πμ στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ! Περνάμε στην αντεπίθεση!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες.

 

Η κυβέρνηση ήδη προσπάθησε, με πολιτική αλητεία και ρεκόρ ξετσιπωσιάς, να ικανοποιήσει έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Μπορεί να έσπασε τα μούτρα της προς τον παρόν, όμως θα ξανάρθει και σύμμαχο σε αυτήν την κατεύθυνση έχει και τους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που ρημάζουν την ζωή μας με το 20%, έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν το όνομα της δημοκρατίας για να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

 

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

 

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα! Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης, της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας.

Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν των αγώνα κόντρα στις απαιτήσεις της ΛΑΡΚΟ και των Κυβερνήσεων. Που μας ξεπούλησαν στους εργολάβους, που έβαλαν πλάτη για να μην έχουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα, τριετίες, Β.Μ, αυξήσεις όταν αναβαθμίζονται, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Που εξυπηρέτησαν τις Κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις κρύβοντας τα δικαιώματα μας στα συρτάρια και πνίγοντας τα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να δώσετε απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των οικογενειών μας. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.ΛΑΜΙΑΣ στην ΛΑΜΙΑ, 10.00πμ στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ είναι αγώνας ενάντια σε αυτούς που μας έφεραν διαχρονικά έως εδώ και θέλουν και άλλα!

Στοπ. Το Συνδικάτο μας είναι το όπλο και ο αγώνας ο δρόμος που θα μας βελτιώσουν την ζωή σήμερα και θα ανοίξουν το δρόμο για ένα αύριο με προοπτική.

Περνάμε στην αντεπίθεση και Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Επ.Σ.Σ.Ε που να περιέχει:

  • Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμόι, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.

  • Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.

  • Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

  • Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.

  • Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.

  • Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

  • Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

  • Να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων ΣΣΕ. (  δάνεια εκδρομές κλπ)

 

Για το Δ.Σ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...