Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας : Κάτω τα ξερά σας από την απεργία – Είναι εργατικό δικαίωμα

Δημοσιεύτηκε στις

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης, που είναι ήδη συμφωνημένος όχι μόνο με τους δανειστές, αλλά και με τη μεγαλοεργοδοσία, αφού υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της.

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης». Σε αυτά περιλαμβάνονται η διάταξη για την παρεμπόδιση της απεργίας, με την  οποία  η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων, καθώς και άλλα μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους. Περιλαμβάνεται επίσης η μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ μιας νέας παρτίδας από πρώην ΔΕΚΟ.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Η «μετά μνημονίων» εποχή που υπόσχεται περιλαμβάνει όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων και ακόμα περισσότερα.

Μάρτυρας αυτής της «ανάπτυξης» είναι η κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Αυτή η «ανάπτυξη» πατάει πάνω στην κακοπληρωμένη εργασία, στην εντατικοποίηση, στην επέκταση του σύγχρονου δουλεμπόριου μέσω των λεγόμενων «εργολάβων», στο καθημερινό σακάτεμα των εργατών που στοιχίζει ακόμα και ζωές. Έτσι μεγαλώνουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.Κι αυτό γιατί η ανάκαμψη που υπόσχονται βασίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην εφαρμογή και επέκταση παντού όλων των αντεργατικών ανατροπών.

Οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους. Φοβούνται ότι η διογκούμενη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των εργατών θα φέρει νέες μεγαλύτερες αντιδράσεις και γι’ αυτό προσπαθούν να βάλουν νέα εμπόδια.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ, όπως δηλώνουν τα στελέχη τους. Φυσικά δε μας εκπλήσσει η στάση τους αφού αποτελεί μόνο τη συνέχεια προηγούμενων ετών όπου έχουν φέρει και  ψηφίσει δεκάδες αντεργατικά νομοσχέδια ρημάζοντας κυριολεκτικά  τη ζωή μας.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Θήβας (ΠΑΣΚΕ-ΣΑΕΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας.  Οι δυνάμεις αυτές σφύριζαν αδιάφορα στην πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση, την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα που βάζει στον πάγο το δικαίωμα στην απεργία.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και των Βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο να πάρουν αποφάσεις για απεργία μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Να προετοιμάσουν όλες τις δυνάμεις τους και για αυτήν τη μάχη, σε αυτό θα κριθούμε όλοι μας. Ξεσηκωμός παντού να μην περάσει το έκτρωμα. Μαζικά απαντάμε όλος ο κλάδος, με το ΠΑΜΕ, με απεργιακή κινητοποίηση, την ημέρα ψήφισης του εκτρώματος να μπλοκάρουν τα πάντα.

ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ μας ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΣΥΜμΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙς ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙς ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

ΘΗΒΑ 18:30

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 18:30

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΧΑΛΚΙΔΑ 18:30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ 12:00

ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18:00

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...