Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας : Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αντεργατικές στοχεύσεις του ΣΕΒ, προκειμένου να ανακάμψουν και να ενισχυθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, επικεντρώνονται στην παγίωση και την εμβάθυνση της επίθεσης στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στην παραπέρα αύξηση της «ευελιξίας», με επέκταση των ήδη υπαρχόντων μορφών (π.χ. μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ο.κ.) και την προσθήκη νέων, ενώ δεν κρύβει τις επιδιώξεις του να μπουν νέοι φραγμοί στη συνδικαλιστική δράση, στη λειτουργία των συνδικάτων, με πρώτο ζητούμενο την παραπέρα υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος. Οι βιομήχανοι παραγγέλνουν το βάθεμα της εργασιακής ζούγκλας, η κυβέρνηση το κάνει πράξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο μονιμοποίησε όλες τις αντεργατικές ανατροπές που θεσμοθέτησαν οι προκάτοχοί της, αλλά πρόσθεσε νέα κρίσιμα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως ήταν η «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, η ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με αιχμή τις χαρακτηριζόμενες ως τουριστικές περιοχές, η διευκόλυνση των «δουλεμπορικών, ενώ τον περασμένο Μάη ψήφισε σχετικό νόμο για έμμεση νομιμοποίηση της εργοδοσίας να εφαρμόζει την ανταπεργία («λοκ άουτ») και διευρύνθηκαν οι λόγοι που μια επιχείρηση μπορεί να απολύει συνδικαλιστές. Ακάθεκτη σήμερα προχωρά στο ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, υλοποιώντας στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης», μία από τις βασικές αξιώσεις του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση συμφώνησε ήδη με το κουαρτέτο να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που υπονομεύει παραπέρα το απεργιακό δικαίωμα, μετην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των μελών για την επίτευξη απαρτίας να ορθώνει νέα εμπόδια. Στοχεύουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στις επιχειρήσεις, εκεί δηλαδή όπου απογειώνονται η εργοδοτική τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι απαγορεύσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Φυσικά, δεν κόπτονται ξαφινκά να ενισχύσουν τη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση αφού την ίδια ώρα 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές από τα αστικά δικαστήρια. Πολλές φορές, μάλιστα, οι απεργίες σε επιχειρήσεις γίνονται με την «ευγενική παρουσία» αστυνομικών δυνάμεων και το κυνήγι αγωνιστών συνδικαλιστών από εργοδοσία και αστικό κράτος καλά κρατεί.

Και βέβαια, στο έργο αυτό έχει βρει καλό συνεταίρο αφού η ΝΔ έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, επιβεβαιώνοντας ότι πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν οι «καβγάδες» τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται στην εφαρμογή των αντεργατικών ανατροπών για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι, το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες προέκυψε από την ανάγκη για ταξική ενότητα, για την ενιαία πάλη κατά του κεφαλαίου, για διεκδίκηση των συμφερόντων μας ενάντια στις αντεργατικές επιδιώξεις των βιομηχάνων και του κράτους τους. Δε χαρίζουμε σε κανέναν τις κατακτήσεις μας για συλλογικό αγώνα και δράση, για το δικαίωμά μας στην Απεργία. Εναντιωνόμαστε στο δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας, των «κοινών συμφερόντων» εργατών – εργοδοσίας που επιχειρούν να στάξουν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Συσπειρωνόμαστε στο Συνδικάτο καιαντιτάσσουμε τις δικές μας διεκδικήσεις, την πάλη για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών μας, τη συγκέντρωση δυνάμεων για το πέρασμα στην αντεπίθεση, για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΘΗΒΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – 18:30

ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ – 18:30

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...