Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : 1η Μάη. Δεν είναι αργία είναι απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

1η ΜΑΗ 2015 –  ‘Εργατική Πρωτομαγιά’

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συμμετέχουμε όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

Αθήνα :     10π.μ. στην πλ. Συντάγματος

Πειραιάς : 10π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη

Ελευσίνα : 11π.μ. στην πλ. Ηρώων

Σαλαμίνα : 11π.μ. στην πλ. Ηρώων (αγάλματα)

 

Το Συνδικάτο μας:

  • ·      με ευθύνη των παραρτημάτων Πειραιά και Σαλαμίνας διοργανώνει την Τετάρτη 29 Απρίλη 2015 εκδήλωση για την πρωτομαγιά στο Πέραμα στην Κεντρική πύλη της Ν/ ΖΩΝΗΣ στο χώρο του μνημείου στις 7μμ
  • ·      με ευθύνη του παραρτήματος Ελευσίνας  διοργανώνει την Τετάρτη 29 Απρίλη 2015 εκδήλωση για την πρωτομαγιά στο στέκι εργαζομένων στον πεζόδρομο της Ελευσίνας, ‘Νικολαίδου 9’ στις  4:30μμ
  • ·      με ευθύνη του παραρτήματος Αθήνας  διοργανώνει την Τετάρτη 29 Απρίλη 2015  εκδήλωση για την πρωτομαγιά στο Ε.Κ.Α 3ης Σεπτεμβρίου 48 2ος Όροφος στις  6:30μμ

 

          Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων,

Η πρωτομαγιά είναι ταυτισμένη με τους αγώνες της εργατικής τάξης και τις κατακτήσεις των εργαζομένων παγκοσμίως .

Δικαιώματα και κατακτήσεις, ποτισμένα με αίμα,  που από την πρώτη στιγμή ήταν στο μάτι της Εργοδοσίας να τα πάρουν πίσω.

Τα τελευταία χρόνια με ευκαιρία και με πρόσχημα την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση , Βιομήχανοι , Εφοπλιστές , Τραπεζίτες και Μεγαλέμποροι , έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση , μέσω του πολιτικού τους προσωπικού , τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και τους Διεθνείς Ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς (Δ.Ν.Τ. , Ε.Ε. Ο.Ο.Σ.Α.) . Επίθεση που έχει σαν στόχο από την μία να πληρώσει ο λαός όλα τα βάρη της κρίσης και από την άλλη να μετατρέψει όλους εμάς σε τζάμπα καύσιμη ύλη, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους στο διηνεκές .

Από την άλλη πλευρά εμείς (όσοι από εμάς δηλαδή καταφέρνουν και βρίσκουν ένα μεροκάματο) , να μην καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα στοιχειωδώς απαραίτητα για την διαβίωση των οικογενειών μας .

-Η Χαλυβουργική έχει στα σκαριά 100 νέες απολύσεις.

-Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ( 800 εργ. ) βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

-Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ( 600 εργ. ) οι εργαζόμενοι έχουν απλήρωτους μισθούς 6-8 μηνιάτικα, και το μέλλον είναι αβέβαιο.

-Στη Ν/ΖΩΝΗ ( 2500 εργ. ) η ανεργία σε μόνιμο βαθμό ξεπερνάει το 80%.

-Τα ΕΑΣ ( 500 εργ. ) οδηγείτε στη συρρίκνωση.

-Η ΠΙΤΣΟΣ ( 500 εργ. ) απειλείται με άμεσο λουκέτο.

Σε αυτές τις συνθήκες η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ , δεν μπορεί να είναι ούτε ευκαιρία να πάμε να μαζέψουμε λουλούδια , ούτε επετειακός εορτασμός κάποιων παλιών αγώνων .

Η πρώτη ΜΑΗ 2015 είναι ΑΠΕΡΓΙΑ . Είναι ένας ακόμα σταθμός της πάλης μας για υπεράσπιση των κατακτήσεων μας . Είναι απεργία με αίτημα την ανάκτηση των απωλειών μας , στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα , σε δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα , στο εισόδημά μας  , στη δουλειά με δικαιώματα .

Να αποτελέσει και αυτή η απεργία ένα ακόμα σκαλοπάτι στην προσπάθεια που πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , για την ανασύνταξη του κινήματος , ως όρο για την ανάπτυξη επιθετικών αγώνων , όχι μόνο για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών , αλλά για την κατάκτηση των δικαιωμάτων αυτών που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών .

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

 

Αυτή την Πρωτομαγιά απεργούμε ενάντια στα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή μας, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

-Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!

-Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!

-Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με  τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Συνάδελφοι,

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

 

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Όλοι στην οργάνωση!  Όλοι στον αγώνα!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...