Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Όλοι στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία 13 Ιούλη σε όλες τις επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΜ ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ

 

 

 

Απαιτούμε τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής Σ.Σ.Ε. (όπως ίσχυε, ανά ειδικότητα ) , του 2009-2010.

 

Απαιτούμε:

 

  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

  • Ανθρώπινα ωράρια ( 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο )

  • Μεροκάματα που να μας εξασφαλίζουν , να ζούμε καλύπτοντας τις ανάγκες μας.

  • Ανάκτηση των απωλειών μας ΤΩΡΑ .

 

Συνάδελφοι ,

 

Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες συνάδελφοι δίνουμε τη μάχη για την Συλλογική Σύμβαση. Ο αγώνας μας , που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα , έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα .

 

Οι εργοδότες φυσικά δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις τους , να μας προσλαμβάνουν στη δουλειά με όσο χειρότερους όρους γίνεται. Όμως με τον αγώνα μας τους έχουμε δυσκολέψει και μπορούμε να τους δυσκολέψουμε κι’ άλλο .

 

Έχουμε ήδη υπογράψει 60 διμερείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με επιχειρήσεις του χώρου, στα επίπεδα του 2009/2010, ενώ το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο εφαρμόζεται πλέον στο 95% του Κλάδου.

 

Σε συνεδρίαση της Διοίκησης του συνδικάτου την Τετάρτη 5/7 το απόγευμα, στο Πέραμα, αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 13 Ιούλη δίνοντας διορία στην εργοδοσία μέχρι 15 Ιουλίου, να υπογράψει συλλογική σύμβαση με βάση το αίτημα μας για όλες τις ειδικότητες.

 

Σε αντίθετη περίπτωση προκηρύσσουμε από τώρα νέα απεργιακή κινητοποίηση για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, συνεχίζοντας στο επόμενο διάστημα τον αγώνα μας, με διάφορες μορφές, όπως δηλαδή έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες.

 

Ταυτόχρονα ισχύει η απόφασή μας α)για τις εργασίες στις δεξαμενές, όπου δεν δουλεύουμε παρά μόνο σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υπογράψει διμερή σύμβαση β) για τις εργασίες στους υπόλοιπους χώρους δουλεύουμε στο μονό μεροκάματο ( 7ωρο 5θημερο 35ωρο ) χωρίς υπερωρία και βάρδιες για όποια επιχείρηση δεν έχει υπογράψει διμερή σύμβαση με το συνδικάτο.

 

 

 

Προχωράμε στην απογευματινή κινητοποίηση της Πέμπτης από κοινού με σωματεία και λαϊκές επιτροπές που από την αρχή στέκονται στο πλευρό μας και παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, με τα ίδια αιτήματα διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τις οικογένειες τους.

 

Δίνουμε το μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του Πειραιά ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς μαζικό ταξικό αγώνα, ότι η ενότητα των εργαζόμενων για τα κοινά μας συμφέροντα φέρνει αποτελέσματα.

 

Με την μαζική μας συμμέτοχη απαντάμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η ανάπτυξη που φέρνουν μετά και το τέταρτο μνημόνιο θα καλυτερέψει και την ζωή του λαού.

 

 

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανάπτυξη αυτή δεν χωράει τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και του λαού που ματώνουν, αλλά μια χούφτα βιομηχάνους-εφοπλιστές-τραπεζίτες οι όποιοι βάζουν στην τσέπη όλα όσα μας αρπάζει η κυβέρνηση με την φοροληστεία και τους τα δίνει με μια σειρά φοροαπαλλαγών και κινήτρων.

 

Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι εννοούν όταν μιλάνε για “δίκαιη ανάπτυξη”. Εννοούν ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε να χάνουμε όλο και περισσότερα, να δεχτούμε αμίλητοι τη νέα επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Να δεχτούμε να δουλεύουμε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Όλα αυτά στο όνομα των “εθνικών στόχων”, που δεν είναι τίποτα άλλο από τις επιθυμίες, της εργοδοσίας.

 

Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. Την υποταγή και την τρομοκρατία προς όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.

 

Ένα δρόμο έχουμε εμείς, τον δρόμο του αγώνα, και είτε χιονίζει, είτε έχει καύσωνα θα συνεχίζουμε κάθε φορά να διεκδικούμε.

 

Τέλος, σας καλούμε για μια ακόμα φορά να απομονώσετε τις ελάχιστες, θλιβερές φωνές κάποιων “συναδέλφων” που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μιλάνε στο όνομα των εργοδοτών.

 

Να δώσουμε ενωμένοι μέχρι τέλος τον αγώνα . Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας , μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε .

 

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...