Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Όλοι στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 1η Νοέμβρη 2017 στις 3 το μεσημέρι

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη ΝΑΥΠΗΓ/ΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 3 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ στο ΚΤΙΡΙΟ των πλωτών ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ( πρώην Ρουσάκη ) στο ΠΕΡΑΜΑ

Παύση εργασιών για όλους στο μονό μεροκάματο – δεν δουλεύουμε βάρδια

 

ΘΕΜΑ : Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις γενικές και ανά επιχείρηση , με το σύνολο του κλάδου να στέκεται παλικαρίσια απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές των εργοδοτών, μετά την ομόφωνη απάντηση στα μαντρόσκυλα της χρυσής αυγής που έκαναν ότι μπορούσαν για να φρενάρουν τον αγώνα μας προς όφελος των εργοδοτών, μετά τις απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ότι όποιος διεκδικεί και διαταράσσει την συμφωνία με την COSCO θα αντιμετωπίζεται αμείλικτα, φτάνουμε στο σημείο σήμερα μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια να φέρουμε για συζήτηση και έγκριση στην Γενική Συνέλευση πρόταση των εργοδοτών που μπορεί να αποτελέσει λύση, για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Συνάδελφοι ,

Από την αρχή του χρόνου, χιλιάδες συνάδελφοι, με αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης . Ένας αγώνας που χρειάστηκε να πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα, ένας αγώνας που έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα .

Ο αγώνας μας αυτός, είναι που ανάγκασε την Ένωση των εργοδοτών να κάνει πίσω από την αρχική της επιδίωξη να σβήσει όλα όσα είχαμε κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Μια επιδίωξη φυσικά που οι εργοδότες την βάσιζαν στην ισοπέδωση που είχαν καταφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια στους χώρους δουλειάς εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την ανεργία. Αυτό που είχαν στο μυαλό τους ήταν να μας βάλουν να κουβεντιάσουμε με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση , για μεροκάματα των 40 – 50 – 60 ευρώ.

Αντίστοιχες απαιτήσεις είχαν για κατάργηση και για μια σειρά θεσμικές κατακτήσεις όπως το 7ωρο-5ημερο-35ωρο, την 100% προσαύξηση στην υπερωρία από την πρώτη ώρα , ακόμα και τα διαλείμματα και την αποζημίωση που δικαιούμασταν σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος από το πρώτο μεροκάματο.

Με λίγα λόγια είχαν πάρει φόρα από όλη την νομοθεσία που άλλαξε υπέρ τους από όλες τις κυβερνήσεις τον καιρό της κρίσης και μας πίεζαν να αποδεχτούμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την τεραστία και πολύχρονη ανεργία που μας οδήγησε στην εξαθλίωση.

Ήθελαν να μας κάνουν να βάλουμε την υπογραφή μας στο καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια που δεν ισχύει καμιά Συλλογική Σύμβαση στον χώρο μας.

Επιλέξαμε σαν εργαλείο για να πιέσουμε την εργοδοσία , την υπογραφή των διμερών επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς όμως στιγμή να κάνουμε πίσω από τον κύριο, τον βασικό μας στόχο, που είναι η υπογραφή μετά από σχεδόν δέκα χρόνια ικανοποιητικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στον χώρο, που θα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις.

Γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και θα δώσει το μήνυμα για την συνέχεια , στην μάχη απέναντι στην Κυβέρνηση για να κηρύξει υποχρεωτική την σύμβαση που θα καταλήξουμε, για να διεκδικήσουμε ανατροπές στο σύνολο όσων κάθε μέρα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...