Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους την υπόθεση αυτή δυναμώνοντας την πάλη του Συνδικάτου μας για δουλειά με ασφάλεια

Δημοσιεύτηκε στις

Καθημερινότητα τα εργατικά ατυχήματα και στον Κλάδο του Μετάλλου.

Την Τρίτη 30/05/2017 κατά τη διάρκεια της εργασίας του, εργαζόμενος στην επιχείρηση ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΜΠΑΚΛΗ τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χτυπήσει τα 3 δάχτυλα του χεριού του .

Το ατύχημα αυτό είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της ελλιπούς συντήρησης και της χρήσης απαρχαιωμένου εξοπλισμού, που χρειάζεται επικίνδυνες, από τους εργαζόμενους, μεθόδους για να βγει καλύτερα η παραγωγή.

Είναι ακόμα ένα ατύχημα που προστίθεται σε όλα τα προηγούμενα που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Πριν περίπου ένα χρόνο είχε σπάσει ένα συρματόσχοινο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος στο χέρι. Ένας συνάδελφος ακόμα είχε χτυπήσει στο χέρι όταν αυτό πιάστηκε σε αυτοσχέδια κατασκευή σε ένα ψαλίδι κατά τη διάρκεια κοπής φύλλων λαμαρίνας. Παλαιοτέρα έχουν συμβεί και άλλα.

Εχθές Πέμπτη 01/06/2017 42χρονος εργαζόμενος, Αλβανός υπήκοος, έπεσε από σκαλωσιά 4 μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών βαφής στο επιβατηγό – τουριστικό πλοίο «SELESTIAL», το οποίο βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κατάγματα και συνέχισε να νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου. 

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους εργαζόμενους και να πάρουν επιπλέον μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα σε κάθε χώρο εργασίας. Να μπουν παντού προστατευτικά μέσα που να διασφαλίζουν την ακεραιότητα των εργαζόμενων.

Τα ατυχήματα δε γίνονται με ευθύνη των εργαζόμενων, γίνονται από την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Γίνονται γιατί μπροστά στο να βγει γρήγορα και φτηνά η παραγωγή οι εργοδότες δε λογαριάζουν την υγεία των εργαζόμενων. Τα κέρδη τους είναι βουτηγμένα στων εργατών το αίμα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους την υπόθεση αυτή δυναμώνοντας την πάλη του Συνδικάτου μας για δουλειά με ασφάλεια, ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα γυρίζουμε αρτιμελείς στην οικογένεια μας, στο σπίτι μας. Να μη κάνει κανείς σκόντο στα δικαιώματα του, στην υγεία του, για να βγει γρήγορα η παραγωγή, ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες σε βάρος της δικής μας ζωής. Να δυναμώσουμε την πάλη του Συνδικάτου μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για σύγχρονες συνθήκες εργασίας, εκλέγοντας επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας από τους εργαζόμενους μέσα σε κάθε χώρο.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...