Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μ.μ. – 3 μ.μ. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018

Δημοσιεύτηκε στις

Την ΠΕΜΠΤΗ 11/1/2018 είχαμε ένα ακόμα έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες προηγούμενα σε βάρος της ζωής και της υγείας μας .

Ένας συνάδελφος χαροπαλεύει τούτη την ώρα , μετά από πτώση στην επισκευαζόμενη θαλαμηγό «BLUETITAN» στα Ναυπηγεία «ΑΤΛΑΣ» .

Με τα έγγραφά μας α) 169/2017 στις 26/10/2017 και β) 177/2017 στις 17/11/2017 περιγράφαμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς και επισημαίναμε τις παραλείψεις , την αδιαφορία και την στήριξη των Εργοδοτών από όλους τους υπεύθυνους, με αποτέλεσμα να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε «κρεματόρια» .

Μια στήριξη που έρχεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης . Που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί , που θέλει όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και που θέλει τα μέτρα πρόληψης ως κόστος εργασίας που πρέπει να μειωθεί .

Αυτή είναι η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη για την οποία μας έχει πάρει τα αυτιά η Κυβέρνηση. Είναι άλλωστε η ουσία της πολιτικής της Κυβέρνησης που δίνει την αίσθηση της ατιμωρησίας στους Εργοδότες για να μην υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή , αφού σε αυτό αποσκοπούν το σύνολο των νομοθετημάτων και των προηγούμενων Κυβερνήσεων και της σημερινής , καθώς και η συστηματική υπονόμευση του ρόλου και της λειτουργίας των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς .

Αυτή την εγκληματική πολιτική έρχονται να θωρακίσουν και με την προσπάθεια απαγόρευσης της απεργίας .

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα μας σκοτώνουν και δεν θα μιλάμε . Σπέρνουν ανέμους , θα θερίσουν θύελλες . Η οργή μας γίνεται οργάνωση και αγώνας μέσα από τα ταξικά μας Σωματεία .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μ.μ. – 3 μ.μ. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 το μεσημέρι στις ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πληρώσουν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι . Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να δημοσιοποιηθεί η πορεία όλων των υποθέσεων που πιάστηκαν Εργοδότες να μην τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ του θεσμού των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας , σε 24ωρη βάση και τα Σαββατοκύριακα , με την υποστήριξη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ»

Σας έχουμε πλήρως ενημερώσει και προειδοποιήσει επανειλημμένα

ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...