Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοξυλουργών : Όλοι στην παύση εργασιών Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12.00

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ στην παύση εργασιών την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 12:00, στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 13:00 και την πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης στην Σταδίου.

Απαιτούμε :

  • ·                  Να κηρυχθεί  από την Κυβέρνηση ως υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις  , η Συλλογική Σύμβαση που υπογράψαμε .
  • ·                  Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων συναδέλφων. Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας και να γίνει η καταβολή του εποχιακού επιδόματος για όλους τους συναδέλφους που είχαν την περσινή χρονιά κάτω από 50 ένσημα.
  • ·                  Να μπει τέρμα στην φοροληστεία των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων, σε όλες στις Ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν θα ήταν εύκολο. Ότι θα είχαμε απέναντι μας πέρα  από την στάση των εργοδοτών , την Κυβέρνηση και όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρονιά και μας κάνουν τη ζωή δυσκολότερη χρόνο με τον χρόνο.

Γνωρίζαμε ότι όσο μεγάλη κατάκτηση ήταν να αναγκάσουμε την εργοδοσία να υπογράψει μια ικανοποιητική για εμάς Σύμβαση μετά από 8 χρόνια , η μεγάλη μάχη θα δοθεί στην εφαρμογή αυτής της Σύμβασης και για τον τελευταίο συνάδελφο, όταν θα αναγκάσουμε με την στάση μας και την τελευταία Επιχείρηση να την εφαρμόσει. 

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντάμε είναι η νομοθεσία που ψήφισαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις που  εφαρμόζει και  ενισχύει η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου καταργούν την υποχρέωση όλων των Επιχειρήσεων σε ένα Κλάδο να εφαρμόζουν την ΣΣΕ που υπογράφεται με τα Σωματεία των εργαζομένων.

Είναι στο χέρι μας να απαιτήσουμε και να καταφέρουμε να κηρυχθεί υποχρεωτική με ευθύνη της Κυβέρνησης  , η ΣΣΕ που υπογράψαμε για όλους και να έχει ισχύ νόμου.

Μετά από 10 μήνες αγωνιστικών κινητοποιήσεων κανείς μας δεν μπορεί να πει ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα .

Δείξαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όπου απαντάμε αγωνιστικά και ενωμένοι γύρω από το ταξικό μας Συνδικάτο καταφέρνουμε μέσα στην επίθεση που δεχόμαστε από παντού , να έχουμε και πολύ σημαντικές νίκες.

Η κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Εργασίας , θα είναι και η τελευταία προειδοποίηση προς τους εργοδότες που ενώ υπόγραψαν στις 8 Νοεμβρίου την Σύμβαση, σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να την εφαρμόσουν. Η απάντηση του κλάδου είναι,  ότι με τον ίδιο τρόπο που αναγκάστηκαν μετά από τόσα χρόνια να υπογράψουν, με τον ίδιο τρόπο θα αναγκαστούν και να την εφαρμόσουν.

Παράλληλα όμως το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση στην εργατική λαϊκή οικογένεια. Την ώρα που προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, επιστρέφοντας κάποια ψίχουλα από το ψωμί που μας κλέβει καθημερινά, ετοιμάζει σαφάρι κατασχέσεων, κλιμακώνοντας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα και για να εμποδίσει την πάλη μας ετοιμάζει απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία.

Απαντάμε σ αυτά τα σχέδια με 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...