Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων στις Εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας συζήτησε σε συνεδρίαση του την πείρα που βγαίνει μέχρι σήμερα, από τον αγώνα του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου στην ΛΑΡΚΟ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους των εργολαβιών της ΛΑΡΚΟ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 48ωρη απεργία τις 10 & 11/01/2017.

Οι εργολαβίες όπως και όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, που κυβέρνηση και Ε.Ε. έχουν νομοθετήσει χρησιμοποιούνται από την ΛΑΡΚΟ αλλά και από την πλειοψηφία των βιομηχάνων του κλάδου( όπως Ναυπηγεία, Διυλιστήρια, όμιλο Στασινόπουλου και όμιλο Μυτιληναίου ) για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι η τάση είναι να μειώνονται δραστικά οι θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και να αντικαθιστούνται με όλες τις ευέλικτες μορφές που συνθέτουν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ για κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων των Μεταλλεργατών και όλης της εργατικής τάξης συνολικότερα.

Είναι χρέος μας όχι απλά να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα αλλά να αξιοποιήσουμε την πείρα του, και τον δρόμο τον οποίο έχει ανοίξει, για να οργανώσουμε παρόμοιες προσπάθειες σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς για κατάργηση κάθε μορφής σκλαβοπάζαρου απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Καλούμε τα Σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ, να συζητήσουν την πείρα αυτού του αγώνα και να πάρουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε εργοστάσια του χώρου ευθύνης τους.

Από αυτόν τον αγώνα, όπως και από κάθε αγώνα που αμφισβητεί ευθέως τα συμφέροντα της εργοδοσίας στον κλάδο μας, λάμπει δια της απουσίας της, η ΠΟΕΜ, πιστή στο ρόλο που της έχει δώσει η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ως θεματοφύλακα της κερδοφορίας των βιομηχάνων.

Το Συνδικάτο μας θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για τον συντονισμό στον κλάδο μας, και για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα ώστε οι Μεταλλεργάτες απομονώνοντας τους ανθρώπους των εργοδοτών στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ και μια σειρά μεγάλους χώρους, με ενιαίο και γενικευμένο τρόπο να οργανώσουμε την πάλη μας με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα δικά μας ταξικά συμφέροντα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...