Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων : Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά μεθοδικά και με ύπουλο τρόπο στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της επιδότησης των Ανέργων!

Την στιγμή που στην Ελλάδα οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο (950.000 επίσημα στοιχεία ΟΑΕΔ για Ιούνη 2016) και επίδομα παίρνουν μόλις οι 88.336 (δηλαδή το 9%), και ενώ είναι αναγκαία η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων, η Κυβέρνηση ανακοινώσε την πρόθεση της να μετατρέψει το Επίδομα Ανεργίας σε Επίδομα ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

 

Η Κυβέρνηση Μας Θέλει Τζάμπα Εργάτες

 

Δηλαδή η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παίρνει τα λεφτά των εργαζομένων, από τις εισφορές των εργαζομένων προς τον ΟΑΕΔ, και θα τα δίνει ΔΩΡΟ στους επιχειρηματίες, μαζί με εργαζόμενους-σκλάβους! Υπάρχει πείρα από το πώς λειτουργούν τέτοια μέτρα.

  • Στην κοινωφελή εργασία, οι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, χωρίς να τους αναγνωρίζονται στοιχειώδη δικαιώματα! (Άδειες, συνδικαλιστικά δικαιώματα, υγιεινή και ασφάλεια).
  • Είναι ψέμα ότι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει πουθενά ως στόχος η Πλήρης Σταθερή Εργασία. Δίνοντας τζάμπα εργάτες, οι επιχειρήσεις θα απολύουν εργαζόμενους που αμείβονται με κανονικό μισθό, για να προσλαμβάνουν αυτόν που θα επιδοτεί το κράτος. Επιπλέον η εμπειρία από τα προγραμματα αυτά, δείχνει ποιες είναι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται: 5μηνες-8μηνες, με ημερομηνία λήξης.
  • Η μετατροπή του επιδόματος Ανεργίας σε επίδομα προς τις επιχειρήσεις, θα αξιοποιηθεί επιπλέον για την παραπέρα υπόσκαψη των κεκτημένων δικαιωμάτων των υπαρχόντων εργαζομένων, την απαίτηση για νέες μειώσεις μισθών, στο χτύπημα του βασικού μισθού.
  • Αν η Κυβέρνηση ήθελε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μπορεί να καλύψει με προσλήψεις προσωπικού τα τεράστια κενά σε Νοσοκομεία, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και στις τόσες υποστελεχωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες.

 

Η «Ανάπτυξη» Τους Θα Χτιστεί Πάνω Στα Κόκκαλα Των Εξαθλιωμένων Εργατών

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων, προωθεί νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία θα τσακίσουν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Το Επίδομα Ανεργίας είναι μια κατάκτηση της εργατικής τάξης, όπου οι εργαζόμενοι μέσω των εισφορών τους στήριζαν τους εργαζόμενους που έμεναν άνεργοι, ενώ έτσι δημιουργούσαν ένα δίχτυ ασφαλείας και για τους ίδιους. Αποτελεί, αν και ελλιπές και κουτσουρεμένο, το ελάχιστο πλέγμα προστασίας για ένα τμήμα ανέργων. Σε πολλές περιπτώσεις στηρίζει ολόκληρες οικογένειες. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι οικογένειες τους, δεν μπορούμε να δεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μας οδηγούν βήμα-βήμα στην ανεργία και στην πείνα.

 

Καλούμε Τους Συναδέλφους Ανέργους

Σε Σύσκεψη στις 7 Σεπτέμβρη Στις 17:30

Στα Γραφεία Του Σωματείου

3ης Σεπτεμβρίου 48β, 3ος Όροφος – Εργατικό Κέντρο Αθήνας

 

Και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ

Στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 19:00

Προσυγκέντρωση Σωματείου Πλατεία Κάνιγγος, στις 18:30

 

Ο άνεργος έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη την επαφή με το Σωματείο του, με την οργάνωση που θα του δίνει δύναμη να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένεια του απέναντι στις δυσκολίες της επιβίωσης. Για τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν. Σε συνθήκες που Κυβέρνηση και Εργοδότες κλιμακώνουν την επίθεση τους, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν, που βρέθηκαν στην Ανεργία δεν είναι μόνοι τους. Είναι κομμάτι της μεγάλης οικογένειας της Εργατικής Τάξης, είναι κομμάτι αυτών που παράγουν τον πλούτο και έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους. Η συμβολή των ανέργων στον αγώνα, στην καθημερινή ζωή του Σωματείου, μπορεί να τους δώσει δύναμη απέναντι στις καθημερινές τους δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στον κοινό αγώνα μαζί με τους εργαζομένους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...