Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού : 1.6.17 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Athens Ledra

Δημοσιεύτηκε στις

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η οικογένεια Παρασκευαϊδη αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο Athens Ledra, εν μέσω τουριστικής περιόδου και με το ξενοδοχείο γεμάτο πελάτες.

Με την απόφαση της αυτή η εργοδοσία άφησε απλήρωτους 231 εργαζόμενους, οδήγησε και εξακολουθεί να οδηγεί 231 οικογένειες σε μεγάλα αδιέξοδα. Η εργοδοσία αφού άρπαζε για δεκαετίες τον πλούτο που έβγαζαν οι εργαζόμενοι από τη δουλειά τους, αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργεία του ξενοδοχείου χρωστώντας μέχρι σήμερα 16 μισθούς.

Στο πλευρό της εργοδοσίας στάθηκε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Έβαλε όσα περισσότερα εμπόδια μπορούσε στον αγώνα των εργαζόμενων, διατηρώντας και θωρακίζοντας ακόμη πιο πολύ το νομικό πλαίσιο για να την βγάζουν καθαρή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να ικανοποιήσουν κανένα από τα δίκαια αιτήματά τους. Άξιοι συνοδοιπόροι της εργοδοσίας αποδείχτηκαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που από την πρώτη στιγμή καλούσαν τους εργαζόμενους να πάνε σπίτια τους.

Εργοδοσία, ΣΕΤΕ, κυβέρνησηκαιεργοδοτικοίσυνδικαλιστέςέναχρόνοτώρακαλούντουςεργαζόμενουςτουATHENSΛΗΔΡΑείτεναγίνουνπλασιέτωνδικαιωμάτωντους, είτεντίλερσταεπιχειρηματικάπαιχνίδιατωνδιάφορωνεπίδοξωναγοραστών, είτεναταπαρατήσουνκαιναφύγουν.

 

 

Η πείρα του αγώνα δείχνει ότι ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη και η οργανωμένη συλλογική πάλη. Αυτός είναι ο δρόμος που αν τον διαλέξουν οι εργαζόμενοι μπορούν να αναμετρηθούν με κάθε εμπόδιο που φαντάζει αξεπέραστο!

Όλο αυτό τον ένα χρόνο οι εργαζόμενοι παραμένουμε εδώ. Στο πλευρό μας έχουμε το Συνδικάτο, το συντονιστικό ξενοδοχείων Αττικής, λαϊκές επιτροπές από τους δήμους της Αττικής, το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Όλοι αυτοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, στήριξαν τον αγώνα μας με όποιο τρόπο μπορούσαν. Την αλληλεγγύη τους και στήριξη στον αγώνα μας πρόσφεραν ακόμη και δεκάδες σωματεία από το εξωτερικό. Για αυτό είμαστε ακόμα όρθιοι. Οι εργαζόμενοι του Athens Ledra ξέραμε μπαίνοντας σε αυτό τον αγώνα ότι διαλέγουμε τον δύσκολο δρόμο. Ότι απέναντι μας έχουμε έναν ισχυρό αντίπαλο που δεν υποχωρεί εύκολα. Τώρα έμαθε κι ο αντίπαλος ότι κι εμείς δεν είμαστε του χεριού του. Θα προσαρμόζουμε την τακτική μας και τη μορφή της πάλης μας με οδηγό το δίκιο μας, την ανάγκη αυτός ο αγώνας να φτάσει στο τέλος που είναι η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

 

Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα 16 μηνών

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Μέτρα κοινωνικής προστασίας .

 

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...