Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων : Κλαδική Πανελλαδική Απεργία για τις 20 Ιουλίου 2017

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεδρίασε σήμερα η ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού και αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει κλαδική πανελλαδική απεργία για τις 20 Ιουλίου 2017, υιοθετώντας το κάλεσμα σωματείων από όλη τη χώρα, για οργάνωση της πάλης απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, από την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τα παραρτήματα του Συνδικάτου να μπουν από σήμερα ακόμα πιο δυναμικά στην μάχη για τη προετοιμασία της απεργίας και της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου που θα γίνει 3 Ιούλη 2017.

Καλούμε κάθεσυνάδελφο ανεξάρτητα την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας, τη χώρα που κατάγεται, να κάνει το βήμα, να σπάσει το φόβο, να μπει μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Να βάλλουμε τα δυνατά μας για να βγει στο προσκήνιο η αλήθεια για το τουρισμό και την ανάπτυξη που τάχα ωφελεί τους εργαζόμενους. Να βγει στο προσκήνιο ότι πίσω από τα ρεκόρ αφίξεων και τζίρου, πίσω από τη χλιδή των υπερσύγχρονων ξενοδοχείων και κέτερινγκ, κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Κρύβεται η σύγχρονη σκλαβιά των συμβάσεων μιας μέρας και των δουλεμπορικών γραφείων, κρύβονται οι μισθοί των 500 και 400 ευρώ, η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι χωρίς εμάς δε δουλεύει κανένα ξενοδοχείο, κανένα κέτερινγκ, καμία επιχείρηση.

Θέλουμε στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα όλων των κλάδων, τους μαζικούς φορείς των μικρών επαγγελματιών, της φτωχής αγροτιάς που συνθλίβονται καθημερινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Έχουμε κοινά συμφέροντα, που είναι στην αντίπερα όχθη από την «ανάπτυξή» τους, τους ανταγωνισμούς τους, που μόνο φτώχια, πολέμους και βάσανα προκαλούν στην πλειοψηφία του λαού.

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Ιούλη!

Όλοι στη Γενική συνέλευση του Συνδικάτου 3 Ιούλη

5 μμ στο Ξενοδοχείο Roayal Olympic

H ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...