Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού :Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για άλλη μια φορά στα “μουλωχτά” το πολυνομοσχέδιο για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία.

Στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή για να προχωρήσει η 3η αξιολόγηση κατ’ εντολή της ΕΕ και του κεφαλαίου, χτυπάει την δυνατότητα μας να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε μέσα στις επιχειρήσεις και στους κλάδους. Θέλει να βάλει νέα εμπόδια ώστε να αποτρέψει κάθε πιθανότητα αντίδρασης και αντίστασης. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τη πρόσφατη τροπολογία που ποινικοποιεί τους αγώνες μας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Θέλουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας, γιατί ξέρουν ότι όσο θα γίνονται μαζικότεροι και θα αμφισβητούν την πολιτική τους, τόσο θα κινδυνεύουν τα κέρδη τους και η εξουσία τους. Για αυτό στοχεύουν και στο τόπο δουλειάς, στον κλάδο, εκεί που είναι η πηγή των κερδών, εκεί που θεριεύει η εκμετάλλευση και η τρομοκρατία.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, στην οργάνωση νέας απεργίας μόλις η κυβέρνηση φέρει στη βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Απαντάμε με απεργία σε συντονισμό με τα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις με ανοιχτή ημερομηνία για απεργιακή απάντηση.

Πάμε κόντρα στις υποταγμένες “ηγεσίες” της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού που αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία. Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν ακόμα και το τελευταίο όπλο που έχει μείνει για την εργατική τάξη.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά από τη στάση τους ότι είναι ορκισμένοι υπερασπιστές των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των εκμεταλλευτών μας. Είναι άκρως επικίνδυνοι για τα δικά μας συμφέροντα, εχθροί των αγώνων της εργατικής τάξης, μιας και ακόμα και στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε να υπονομευτεί, να αποτύχει.

Είναι πλέον ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, τα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια, οι δυνάμεις τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη καπιταλιστική ανάπτυξη βρίσκονται σε συντονισμό με το κεφάλαιο και την ΕΕ για να μας δέσουν χειροπόδαρα!

Βρίσκονται σε συντονισμό για να περάσουν ακόμα περισσότερα μέτρα το επόμενο διάστημα που θα πετσοκόψουν εισοδήματα, συντάξεις, μισθούς και δικαιώματα.

Για αυτό ετοιμάζονται οι Ξενοδόχοι μαζί με τα τσιράκια τους στην Ομοσπονδία να καταργήσουν μέσα από τη κλαδική Συλλογική Σύμβαση το 5θήμερο.

Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν μέσα από τη “Δίκαιη Ανάπτυξη” για μας και τα παιδιά μας, με τη νέα απάτη περί «τέλους των μνημονίων», όπου δεν θα επανέλθει κανένας μισθός, κανένα από τα δικαιώματα μας που ο πρωθυπουργός τα αποκάλεσε «παθογένειες» ή «περασμένα ξεχασμένα». Γι’ αυτό διατηρούν όλους τους αντεργατικούς νόμους, γι’ αυτό προσθέτουν νέα μέτρα για να μας ξεζουμίσουν, εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια.

Απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ και δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία με νέες εγγραφές,

με περισσότερους στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς!

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

  •  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

  •  Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη με αυξήσεις και ένταξη όλων των εργαζομένων σε αυτές, ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας.

  •  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

  •  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.

  •  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  •  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

  •  Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

  •   Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  •  Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...