Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής : Αλληλεγγύη στην κινητοποίηση των ταξικών Σωματείων και των εργαζομένων στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των ταξικών σωματείων και των εργαζόμενων της Πάτρας, που κατάφεραν να αποτρέψουν το συνέδριο νοθείας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ένα ακόμη από αυτά που συνηθίζουν να «στήνουν» οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με επικεφαλής αυτήν την φορά την παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

 Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν επιβεβαιώσει πολλάκις ότι είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των αναγκών του κεφαλαίου- των μεγαλοεργοδοτών. Είναι οι «εκλεκτοί» εταίροι των εργοδοτικών φορέων και των κυβερνήσεών τους. Οι υπερασπιστές του «εφικτού» και του «ρεαλιστικού» κάθε φορά που οι εργάτες διεκδικούν τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Οι «μαχητές» της «κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης» κάθε φορά που οι εργάτες συγκρούονται με την εργοδοσία για να τα κατακτήσουν.

 Η κινητοποίηση των συναδέλφων μας στο ΕΚΠ, εκφράζει και αποτελεί απάντηση κάθε σωματείου και συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου που αντιλαμβάνεται την ανάγκη μπροστά στην οξυμένη επίθεση που δεχόμαστε, να αναπτύσσεται ένα ρωμαλέο κίνημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Ένα κίνημα που θα ενώνει όλη την εργατική τάξη, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, μέσα από την κοινή πάλη μας και την σύγκρουση με τις πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Που στον αντίποδα των ατελείωτων θυσιών, στο όνομα της κερδοφορίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα οργανώνει αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής- λαϊκής οικογένειας.

 Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από συνδικάτα μαζικά, μαχητικά, που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της τάξης μας, Γι’ αυτό απομονώνουμε με κάθε τρόπο, με την ψήφο και με την δράση μας, τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στο κίνημα.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...