Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής : Κυβέρνηση, ΕΕ και Επιχειρηματικοί Όμιλοι ετοιμάζουν νέα εμπόδια στην απεργία, στη συλλογική πάλη και δράση στην οργάνωση των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 5μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων να αποσπάσει τη συναίνεση μας για να περάσει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που τα παρουσιάζει ως λύση, ως μονόδρομο για μας τους εργαζόμενους.

Έχουν τον ίδιο στόχο με όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα 4 μνημόνια: Να ετοιμάσουν ένα ακόμα πιο “φιλικό” περιβάλλον για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που παρουσιάζονται ως “σωτήρες” της οικονομίας. Για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να μας ξεζουμίζουν, για να εκμεταλλεύονται την εργασία μας, για να γεμίζουν τα σεντούκια τους. Δηλαδή να ετοιμάσουν ένα ακόμα πιο εχθρικό περιβάλλον για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Αυτό το εχθρικό περιβάλλον ζούμε και εμείς οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, που έχουμε μέχρι σήμερα χορτάσει να βλέπουμε τα αφεντικά μας να κάνουν επενδύσεις, να κερδίζουν κάθε χρόνο και περισσότερα. Και από την άλλη, εμείς κάθε χρόνο να δουλεύουμε με χειρότερους όρους όσο αφορά το εισόδημα, τα ωράρια ,τις συμβάσεις μας.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται, συμπεριλαμβάνει την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί με το 3ο και 4ο μνημόνιο. Έρχεται μαζί με επίσης με τα 95 προαπαιτούμενα στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, τα οποία συμπεριλαμβάνουν νέες περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, νέες μειώσεις στις συντάξεις και τα νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και της οργάνωσης των εργαζομένων. Όλα αυτά αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια απαιτήσεις του ΣΕΤΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, συνολικά των καπιταλιστών, όπως έχει γίνει και στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη κερδοφορία τους. Χωρίς αντιδράσεις, χωρίς αγώνες, χωρίς απεργίες. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα δικαιώματα που κατακτήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, όπως το 8ωρο και συλλογικές συμβάσεις, είναι αποτέλεσμα των μεγάλων και μαζικών απεργιών, γενικών και κλαδικών, σκληρών ταξικών αγώνων, των εξεγέρσεων και επαναστάσεων που γεννήθηκαν μέσα από αυτούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα οι εργοδότες, μαζί με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα τους, προσπαθούσαν να παρέμβουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα δρουν μέσα στα σωματεία στελέχη των επιχειρήσεων, εργοδοτικοί συνδικαλιστές και εργοδοτικά ψηφοδέλτια. Αυτές οι δυνάμεις έχουν μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα φαινόμενο εκφυλισμού των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτές οι δυνάμεις έχουν την κύρια ευθύνη για το ότι σήμερα κυβέρνηση και εργοδότες μιλάνε για “εκδημοκρατισμό” των σωματείων, για απεργίες “μειοψηφιών” και άλλα τέτοια.

Δεν είναι τυχαίο που μέχρι σήμερα όλοι αυτοί που βρίσκονται στην πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού–Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ σε κοινό ψηφοδέλτιο), σε μια σειρά κλαδικά σωματεία στη περιφέρεια, αλλά και σε επιχειρησιακά σωματεία σε Ξενοδοχεία μέσα στην Αττική, δεν έχουν ακόμα πάρει θέση για αυτό το κρίσιμο ζήτημα για το κίνημα. Στην ουσία δε θέλουν να ανοίξει η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς γιατί φοβούνται να μην αλλάξει το κλίμα υπέρ των αγώνων των εργαζομένων. Φοβούνται να μην χαλάσει αυτό που μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει για λογαριασμό των αφεντικών τους. Επιδιώκουν «εργασιακή ειρήνη» στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.

Γιατί αυτές οι παρατάξεις , αυτοί οι συνδικαλιστές, στηρίζουν το παραμύθι της «Δίκαιης Ανάπτυξης», με τα αφεντικά να έχουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους. Είναι έτοιμοι να υπογράψουν και να συμβάλλουν για να περάσουν κι άλλες μειώσεις, για να συνεχιστεί το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας, ακόμη και για να καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις. Είναι έτοιμοι να στηρίξουν για άλλη μια φορά το καθορισμό του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα 586 για τους πάνω των 25 και των 511 για τους κάτω των 25. Είναι έτοιμοι να στηρίξουν τα παζάρια μπροστά στην υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ για τα Ξενοδοχεία με το γνωστό επιχείρημα ότι προκειμένου να έχουμε συμβάσεις πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες.

Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με νόμο θα καταργήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με νόμο θα σταματήσουν τις απεργίες.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά τέτοιου είδους επίθεση και νόμους. Ήδη ο συνδικαλιστικός νόμος που υπάρχει βάζει εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων και στις απεργίες. Ήδη υπάρχουν εκατοντάδες αγωνιστές που συμμετέχουν πρωτοπόρα στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν διώξεις, καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις, έχουν απολυθεί και έχουν κυνηγηθεί από την εργοδοσία για τη δράση τους. Ήδη υπάρχουν εκατοντάδες απεργιακές μάχες που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζονται ως παράνομες και καταχρηστικές, που σταματάνε με αποφάσεις των κυβερνήσεων για επιστράτευση, όπως οι μεγάλες απεργίες των Ναυτεργατών, η πολύμηνη απεργία των Χαλυβουργών.

Όσο η κυβέρνηση , η ΕΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ετοιμάζουν την νέα επίθεση,

άλλο τόσο θα πρέπει να προετοιμαστεί και η δική μας απάντηση.

Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στην οργάνωση των αγώνων μας. Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία. Να μην τους αφήσουμε να μας πάρουν τα όπλα!

Αυτές οι μέρες είναι κρίσιμες για την οργάνωση και τη συνέχεια του αγώνα που δώσαμε με την απεργία μας στις 20 Ιούλη. Θα αναμετρηθούμε με νέους εκβιασμούς και με παραμύθια “περί επιστροφής στη κανονικότητα” και την “υγιή επιχειρηματικότητα”.

Η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να γίνουν μέλη του Συνδικάτου μας, να μπουν στον αγώνα, ανεξάρτητα το χρώμα του δέρματος, τη χώρα προέλευσης, την ηλικία και τη σχέση εργασίας.

Όλα τα Παραρτήματα και τα επιχειρησιακά σωματεία στα κέτερινγκ και τα Ξενοδοχεία να οργανώσουμε πλούσια συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις που θα βάλουν στο επίκεντρο της συζήτησης το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου.

Να αναπτυχθεί πλούσια δραστηριότητα, κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, με στάσεις εργασίας και άλλες πρωτοβουλίες που θα δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη κυβέρνηση και την εργοδοσία. Που θα αποκαλύπτουν το ρόλο των εργοδοτικών συνδικαλιστών όπως το μηχανισμό που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα στελέχη των Σούπερ Μάρκετ στις αρχαιρεσίες της “Ένωσης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ”.

Να σπάσουμε δυναμικά και αποφασιστικά το φόβο και τη τρομοκρατία.

Να γυρίσουμε το κλίμα, να φοβηθούν αυτοί!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 στις 5 μμ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...