Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού : Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για παράταση των αρχαιρεσιών

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους και επισιτιστές, που μέχρι σήμερα λάβανε μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, ισχυροποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την οργάνωση και ενότητα του κλάδου.

Όλους αυτούς που γύρισαν την πλάτη τους στην ηγεσία της Ομοσπονδίας που καλούσε εργαζόμενους να μην ψηφίσουν, προσφέροντας για μια ακόμη φορά υπηρεσίες στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου. Οι εκβιασμοί, τα «ταξίματα», οι απειλές, ιδιαίτερα στους ελαστικά απασχολούμενους, για να μην φτάσουν οι συνάδελφοι στην κάλπη, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

 

Τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Έλληνες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, νέους που μέχρι τώρα δεν έχουν ψηφίσει, να κάνουν το βήμα και να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το Συνδικάτο μας,

να γίνουμε ακόμα περισσότεροι.

 

Το ισχυρό και μαζικό Συνδικάτο φοβίζει την εργοδοσία και τους συνδικαλιστές της. Γι’ αυτό λυσσάνε. Μας θέλουν μόνους και φοβισμένους για να συνεχίσουν να μας ξεζουμίζουν, χωρίς να ακούγεται ούτε ψίθυρος.

 Να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα. Δεν θα καθόμαστε στα αυγά μας.

Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Τις μέρες που απομένουν ψηφίζουμε όλοι:

Για να φτάσει δυνατά το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα στους ξενοδόχους, που προχτές μέσω του προέδρου του ΣΕΤΕ ξεκαθάρισαν πως η “νέα εποχή” όχι μόνο δεν επιτρέπει την επαναφορά των απωλειών που είχαμε, αντίθετα επιβάλλει σε εμάς τους εργαζόμενους νέες θυσίες, επιβάλλει την κατάργηση του 5θημερου και της 8ωρης ημερήσιας εργασίας.

Για να φτάσει δυνατά το μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα που κινούνται στην ίδια στρατηγική, ότι «δίκαιη ανάπτυξη» για τους εργαζόμενους είναι να μεγαλώνει η εκμετάλλευση, να αυξάνονται τα αδιέξοδα της εργατικής οικογένειας.

Για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας. Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που υπογράφουν τη δουλειά μέχρι θανάτου. Για Συνδικάτα μαζικά, που θα οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων σε συντονισμό με όλα τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν κόντρα στη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 Ιδιαίτερο και ξεχωριστό κάλεσμα απευθύνουμε σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εξτρά, ενοικιαζόμενοι, με μερική απασχόληση.

Η συμμετοχή σας στις εκλογές αποτελεί παράδειγμα πραγματικής ταξικής ενότητας. Το συνδικάτο είναι η οργάνωση μας, που χωρίζει τους εργάτες ανάλογα με τη σύμβαση εργασίας τον έχει αναγκάσει η εργοδοσία να υπογράψει. Η συμμετοχή στη δράση του Συνδικάτου θα μας κάνει όλους ακόμα πιο δυνατούς, για να διεκδικήσουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...