Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού : Έξω η εργοδοσία και τα στελέχη της από τα σωματεία !

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων καταγγέλλει την βρωμοδουλειά που έχουν στήσει οι ιδιοκτήτες των Σούπερ Μάρκετ της Αθήνας μαζί με τα διευθυντικά τους στελέχη ,σχετικά με τις υποτιθέμενες εκλογές στο μηχανισμό που έχουν στήσει με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ”.

Πρόκειται για άλλη μια αποστολή που έχουν αναλάβει τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να προωθήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται επίσης για μηχανισμό όπου αναπαράγει τους αντιπροσώπους και διαμορφώνει τους αρνητικούς για τους εργαζόμενους συσχετισμούς στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ.

Είναι ένας μηχανισμός όπου σαν σωματείο δεν έχει καμία και ουδέποτε παρέμβαση ,δραστηριότητα και λειτουργία, ενώ φαίνεται απο τις προηγούμενες εκλογές να έχουν ψηφίσει χιλιάδες μέλη! Το απερχόμενο ΔΣ το αποτελούν ανώτερα διευθυντικά στελέχη στα Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλου , Σκλαβενίτη, όπως και το ψηφοδέλτιο τους στις εκλογές που πριν λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει.

Εκλογές που αποτελούν κυριολεκτικά όργιο τρομοκρατίας και εκβιασμών της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους. Το ψηφοδέλτιο των διευθυντάδων , το ψηφοδέλτιο που στελεχώνεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να παίρνει με το ζόρι να μεταφέρει τους εργαζόμενους στο χώρο της κάλπης για να ψηφίσουν , λέγοντας τους ότι οι συμμετοχή τους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ(υπονοώντας ότι θα υπάρχουν κυρώσεις) που αυτό συνεπάγεται και με τη στήριξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και της εργοδοσίας. Όπως καταγγέλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται απο το ΠΑΜΕ – «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του “σωματείου” είναι υψηλόβαθμα στελέχη των super market, περιφερειάρχες και διευθυντές καταστημάτων. (…) προωθούν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και αποφασίζουν απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές για τους εργαζόμενους». Επίσης ότι «Οι άνθρωποι της εργοδοσίας πήγαν να κάνουν τις εκλογές στα κρυφά, τρεις μήνες πριν την καθορισμένη ημερομηνία που λήγει η θητεία του δήθεν διοικητικού συμβουλίου, με ανύπαρκτες συλλογικές διαδικασίες και εκλογοαπολογιστική συνέλευση – παρωδία, που ποτέ δεν ανακοινώθηκε στους χώρους δουλειάς».

Και στο δικό μας κλάδο έχουμε ζήσει και ζούμε αυτό το όργιο της συνεργασίας της εργοδοσίας με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές . Παρόμοιους χειρισμούς έχει αξιοποιήσει η εργοδοσία και τα τσιράκια της και στο δικό μας κλάδο σε επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία , αλλά και σε άλλα σωματεία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος τους είναι ένας. Να μην αμφισβητήσουν ποτέ οι εργαζόμενοι στη συνείδηση τους , αλλά και στη δράση τους , την εξουσία και τα κέρδη της εργοδοσίας. Να μη καταφέρουν ποτέ οι εργαζόμενοι ,οργανωμένα και συλλογικά ,να ‘έρθουν σε σύγκρουση με τη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό της εργοδοσίας. Να μην πιστέψουν ,να μην ακολουθήσουν το πλαίσιο πάλης και δράσης που έχουν υιοθετήσει τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και που εκφράζει τον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Που εκφράζει τον αγώνα που στόχο έχει να ανατραπεί μια και καλή η εξουσία τους.

Αυτό είναι που φοβάται η εργοδοσία και η κυβέρνηση που για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας, ετοιμάζει 95 νέα αντιλαϊκά “προαπαιτούμενα” μέτρα μαζί με το νομοσχέδιο για να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία. Πατώντας βέβαια στο έδαφος που έχουν διαμορφώσει όλες μαζί οι κυβερνήσεις με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα τσιράκια τους στο κίνημα , σχετικά με την οργανωμένη συκοφάντηση των αγώνων μας.

Μέχρι και τους διευθυντές και τα στελέχη των επιχειρήσεων τους φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να εκθέσουν , να τους κάνουν “συνδικαλιστές” για να χτυπήσουν τους αγώνες ! Τα τσιράκια των αφεντικών που δεν έχουν άλλη δουλειά παρά να εφαρμόζουν τη πολιτική των εταιρειών και τις εκάστοτε κυβέρνησης για μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.λπ.

Μέσα και απο αυτή τη κατάσταση πρέπει να βγουν συμπεράσματα απο όλους τους εργαζόμενους. Να μην αποτελέσει αυτό το γεγονός αφορμή για να αδυνατίσει η συμμετοχή στα σωματεία.

Το αντίθετο. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, όπως και εμείς οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και την εστίαση να δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς. Με μαζική συμμετοχή στο κλαδικό συνδικάτο και τα επιχειρησιακά, να μη μείνει κανένας που να μη γραφτεί , να μην έρθει σε επαφή. Με μαζική συμμετοχή στις δημοκρατικές , ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες , τις Συνελεύσεις , τις συσκέψεις και τις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε.

Για να δυναμώσουν οι αγώνες μας , να δυναμώσει η ενότητα της τάξης μας. Αυτή θα είναι η πιο αποτελεσματική αντίδραση και απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης , μόνο έτσι θα μπορέσουμε εμείς οι εργαζόμενοι να τα βάλουμε στα ίσια με αυτούς τους μηχανισμούς που στήνουν για να μας απειλούν, για να μας αποδυναμώσουν.

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ , να μην υποκύψουν ,να μην λυγίσουν στο φόβο και τη τρομοκρατία. Να απορρίψουν αυτό το μηχανισμό. Να γραφτούν και να παλέψουν μέσα απο το γνήσιο εκφραστή τον συμφερόντων τους. Να παλέψουν με το ταξικό κλαδικό σωματείο του κλάδου του εμπορίου, το “Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας”, που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ και παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1ΗΜΑΗ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Η...