Συναντήσεις της Συνομοσπονδίας CGTB Βραζιλίας με το ΠΑΜΕ και Συνδικάτα

Δημοσιεύτηκε στις

Επίσκεψη στο ΠΑΜΕ και συναντήσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία CGTB Βραζιλίας, μέλος της ΠΣΟ, την Δευτέρα και Τρίτη, 28-29 Νοέμβρη.

Στη συνάντηση με το ΠΑΜΕ η αντιπροσωπεία της CGTB, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Ubiraci Dantas, ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την κατάσταση στην Βραζιλία και την προετοιμασία Γενικής Απεργίας για τις 5 Δεκέμβρη.

Την Τρίτη η αντιπροσωπεία της CGTB επισκέφτηκε το παράρτημα του Σωματείου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας στο Πέραμα, όπου ενημερώθηκε για τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση των εργαζομένων, αλλά και την ιστορία της εργατούπολης του Λαυρίου, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Μουσείο της Γαλλικής Εταιρίας.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στον Αγώνα των εργαζομένων της Βραζιλίας και της CGTB ενόψει και της Γενικής Απεργίας τους στις 5 Δεκέμβρη.

Και οι δυο οργανώσεις συμφώνησαν στην ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμός και η συνεργασία των ταξικών συνδικάτων ενάντια στον κοινό εχθρό, την εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό.

ΦΩΤΟ:

https://plus.google.com/photos/111424066969409429174/album/6493766016233480513?authkey=CKDJutO7hr71qgE

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...