Συνάντηση Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της Ευρώπης από τον Κλάδο των Τηλεπικοινωνιών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σάββατο 14 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών με θέμα τον συντονισμό των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στις πολυεθνικές.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της USB Ιταλίας, ΠΕΟ Κύπρου και COBAS Ισπανίας. Οι οργανώσεις συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ευρώπης να συντονίσουν την δράση τους σε έναν κλάδο που κυριαρχείται από τα μονοπώλια, απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, ειδικά στα τεράστια τηλεφωνικά κέντρα. Ταυτόχρονα οι αντιπροσωπείες ανέδειξαν ζητήματα όπως των ιδιωτικοποιήσεων, του διαλυτικού ρόλου του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των διώξεων εναντίον των αγωνιστών εργαζομένων.

Οι οργανώσεις συμφώνησαν σε σειρά πρωτοβουλιών με κύριο ζήτημα την ανάγκη πραγματοποίησης μια μεγάλης συνάντησης των αγωνιστικών συνδικάτων του κλάδου, που θα μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην κοινή δράση και την αναγκαιότητα να ανοίξει η συζήτηση στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για Τηλεπικοινωνίες που δε θα ανήκουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά θα αποτελούν περιουσία του λαού και θα εξασφαλίζουν φθηνή και ποιοτική πρόσβαση στο αγαθό της επικοινωνίας για όλους, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχουν πλήρη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...