Συμμετέχουμε στη Σύσκεψη των Σωματειακών Επιτροπών του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο ΟΤΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ στη ΣΥΣΚΕΨΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο ΟΤΕ στις 2 Απριλίου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δίνουμε μαζικό παρόν στην κοινή σύσκεψη των Σωματειακών Επιτροπών του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο ΟΤΕ, στα κτήρια του Κεραμεικού, Αγίου Στεφάνου, ΝΥΜΑ την Κυριακή 2 Απριλίου.

Συζητάμε και συντονίζουμε από κοινού την πάλη μας στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδότες: μείωση αφορολόγητου, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των απολύσεων, ανεργία, τσάκισμα της συνδικαλιστική δράσης και της απεργίας. Όλοι μαζί βαράν στον ίδιο ρυθμό: πως θα συνεχίσουν να ξεζουμίζουν την εργατική τάξη ώστε το κεφάλαιο να αυξάνει συνεχώς τα κέρδη του. Ανάπτυξη για αυτούς, σημαίνει δυστυχία για εμάς.

Σήμερα έχουμε πείρα, πρέπει να βγάλουμε και συμπεράσματα. Ξέρουμε πια ότι αυτά που μας υπόσχονται συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί «δίκαιης» ανάπτυξης, μέτρων ωφέλιμων και για εμάς και για το κεφάλαιο, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο. Θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη τσακισμένες μας ζωές για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες. Δεν υπάρχει καμία προοπτική στην πρότασή τους, μονάχα βάσανα. Δεν μας ξεγελούν τα τερτίπια τους, οι διαφωνίες τους. Απέναντί μας είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε από κοινού μικρές και μεγάλες μάχες. Κάναμε δεκάδες παρεμβάσεις για κάθε ζήτημα που μας απασχολεί, συζητήσαμε για τι συλλογικές συμβάσεις έχουμε ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι. Επιμείναμε στην ελεύθερη συνδικαλιστική και πολική έκφραση μέσα στους τόπους δουλειάς. Συναντηθήκαμε σε συλλαλητήρια στον δρόμο του αγώνα, ενωμένοι συνολικά οι εργαζόμενοι στον Όμιλο αλλά και στον κλάδο. Αυτή ακριβώς την δράση είναι που πρέπει να ενισχύουμε. Δράση που στο επίκεντρό της να έχει τον εργοδότη ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα. Δράση που γίνεται καρφί στα σχέδια και τα “events” της κάθε διοίκησης. Δράση που στο επίκεντρό της θα έχει σήμερα αυτό που έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή και όχι τα κέρδη του κάθε εργοδότη.

Την Κυριακή 12 Απρίλη σχεδιάζουμε πως θα πάμε αυτή τη δράση που ξεδιπλώσαμε ένα βήμα παραπάνω. Πως θα κάνουμε πιο δυνατές τις Σωματειακές μας Επιτροπές και το Σωματείο μας και με καλύτερους όρους να δώσουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 07/04 που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας. Καμία λύση δε θα έρθει από τα πάνω, σα μάννα εξ ουρανού, αν εμείς οι ίδιοι δεν ακολουθήσουμε τον δρόμο της πάλης, τη ρήξης και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τους εργοδότες συνολικά. Το πραγματικό δίλλημα είναι ένα:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ;

ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΡΟΜΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ, ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Συμμετέχουμε στη Σύσκεψη των Σωματειακών Επιτροπών του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο ΟΤΕ

Κυριακή 2 Απρίλη, 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...