Συλλυπητήριο μήνυμα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών στις οικογένειες των θυμάτων του νέου εργοδοτικού εγκλήματος σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία  μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του νέου εργοδοτικού εγκλήματος σε εργοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή Ντάκα του Μπαγκλαντές, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και την αμέριστη αλληλεγγύη στην Ομοσπονδία και τους εργαζόμενους του κλάδου στο Μπαγκλαντές.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την μεγαλοεργοδοσία για μη τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πιο συγκεκριμένα την εργοδοσία της υφαντουργίας “Multifabs” για το θάνατο 13 συναδέλφων αφού σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων ο καυστήρας που προκάλεσε την έκρηξη έπρεπε να είχε αντικατασταθεί εδώ και καιρό.

Η πραγματική αιτία για την έκρηξη είναι ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ως θεό τους το κέρδος, αυτό είναι το εμπόδιο που δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας γιατί θεωρούνται κόστος για τους καπιταλιστές, μπροστά του δεν υπολογίζουν καν τη ζωή των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εάν η έκρηξη είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες η εργατική τάξη θα θρηνούσε εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς αφού στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εργάζονται περισσότεροι από 5.000 εργάτες.

Οι εξαγγελίες της  κυβέρνησης για έρευνα του δυστυχήματος και αποζημίωση των εργαζομένων καθώς και τα κροκοδείλια δάκρυα μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν από τους εργαζόμενους.

Μόλις πριν λίγους μήνες απάντησε με διώξεις και φυλακίσεις κομμουνιστών και πρωτοπόρων εργατών στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου ενώ δεν δίστασαν να διαλύσουν με τη βία συγκέντρωση πρώην εργαζομένων, που διεκδικούν ακόμα τις αποζημιώσεις, ανάμεσα τους και σακατεμένων εργατών, του φασονατζίδικου ΡΑΜΑ ΠΛΑΖΑ που κατέρρευσε το 2013 θάβοντας στο βωμό  του καπιταλιστικού κέρδους 1137 εργάτες του κλάδου.

Εκφράζουμε τη στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς στην προοπτική για την ανατροπή της σύγχρονης σκλαβιάς.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...