Στις 21 & 22 Νοέμβρη 2015, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 27ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ).

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στις 21 & 22 Νοέμβρη 2015, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 27ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ).

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12,00 μμ στην αίθουσα «ΝΑΠ. ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ» της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α.) και θα συνεχιστούν – ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο.

Το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) πραγματοποιείται σε μία περίοδο που γίνεται εκ βάθρων κατάργηση των όποιων βασικών εργατικών – λαϊκών κατακτήσεων έχουν απομείνει στις μέρες μας, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι η περίοδος που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά να δεχθεί ως μονόδρομο τα βάρβαρα μέτρα. Ζητάνε από τους εργαζομένους να ταυτίσουν τα συμφέροντα τους με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αποκρύπτουν συνειδητά ότι καπιταλιστική ανάπτυξη και ανάκαμψη σημαίνει για τους εργαζόμενους και το λαό φτώχεια και εξαθλίωση.

Συγκυβέρνηση και ΣΕΒ, έχουν ως βασικό στήριγμα σε αυτή την κατεύθυνση τον παλιό και νέο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Όλα τα παραπάνω έχουν έκφραση και στον κλάδο μας, αφού οι συνάδελφοι μας, σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες αλλά και μικρότερα λογιστήρια, καλούνται να δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες με όλο και χαμηλότερους μισθούς και δικαιώματα. Ταυτόχρονα οι μικροεπαγγελματίες του κλάδου στενάζουν κάτω από τη δυσβάστακτη φορολογία, τις εξοντωτικές απαιτήσεις (προθεσμίες, επιπλέον υποχρεώσεις, συνυπευθυνότητα, κτλ).

Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες ελεγκτικές, λογιστικές εταιρίες είναι από τις πιο κερδοφόρες στην ελληνική οικονομία. Παίζουν όλο και πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική και στην οικονομία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλουμε να είναι ένα συνέδριο ανοιχτό, όπου θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς, στη ζωή μας γενικότερα.

Θέλουμε να είναι ένα συνέδριο που θα δώσει ώθηση στην οργάνωση της πάλης για τη μαζικοποίηση των σωματείων μας, για σωματεία γερά που θα ακουμπούν κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους. Για σωματεία που θα είναι φωτεινοί οδηγητές στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.

Σε αυτό το συνέδριο τιμάμε τα 70 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Στην έναρξη του συνεδρίου, Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015, 10:00πμ, θα κάνουμε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Το Διεθνές Εργατικό Κίνημα και ο Αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις. Η Δράση των Ταξικών Συνδικάτων στις Μεγάλες Επιχειρήσεις». Θέλουμε η εκδήλωση να φωτίσει πλευρές της ταξικής πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, να δώσει ώθηση στη συζήτηση στο συνέδριο για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ε.Ε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Ελισάβετ Ζαμπέτα                                                                                        Μιχάλης Χασιώτης

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...