Στις 21 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 21 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

 Διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα συνεχώς επιδεινώνεται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, καθώς και τα μέτρα που παίρνονται είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο και ο λαός πληρώνει την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.

 Η απεργία της 4ης Φλεβάρη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τη νεολαία, μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Ο λαός οργανωμένος και ενωμένος, απέναντι στην τάξη των πλουτοκρατών, που δημιουργεί τα δεινά του, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

 Ο αγώνας για την ανάκτηση όλων των απωλειών στο εισόδημα, σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για την κατάργηση αντιλαϊκών νόμων πρέπει να δυναμώσει. Μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί η τεχνολογία και η επιστήμη είναι σε επίπεδα που μπορεί να μας τα παρέχει απλόχερα. Φταίει ότι τον πλούτο που παράγουμε τον καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες και όχι εμείς.

 Το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση για μας είναι αιτία πολέμου. Δεν σταματάμε εδώ! Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, θα προετοιμάσουμε την απόφαση που πήραμε για κήρυξη 48ωρης Απεργίας αν η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για ψήφιση.

 Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίου. Η αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, πρέπει να αφυπνίσει το λαό των νησιών μας. Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η άθλια κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

 Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ετοιμάσουμε μαζικούς, δυνατούς και οργανωμένους ταξικούς αγώνες για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που θα προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα. Για να βγει στο προσκήνιο ο λαός. Τίποτα δεν θα αλλάξει υπέρ μας αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με οργάνωση και αγώνα θα τους ανατρέψουμε!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Κινητοποίηση απολυμένων της Βαρβαρέσος σε ΔΥΠΑ και Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στη ΔΥΠΑ και στο Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος»...

Για τα σημερινά άθλια σχόλια στον ΣΚΑΙ

Από το πρωί στο ΠΑΜΕ και σε εργατικά σωματεία δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα διαμαρτυρίας για...

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον Γιώργο Λαμπράκη

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και ανείπωτο πόνο τον συνοδοιπόρο και συναγωνιστή Γιώργο Λαμπράκη,...