Στάση Εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων FORTHNET – NETMED την Πέμπτη 26 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)

_______________________________________________


*** ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΙΣΩ, ΤΩΡΑ!!! ***

Ξεσηκωνόμαστε, Οργανωνόμαστε, Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο…

*** ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ***

 

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 26/2: Συμμετέχουμε μαζικά στη Στάση Εργασίας 14.00-17.00
και στην 1η για το 2015 Γενική μας Συνέλευση στις 14.30!

(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου)

 

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Δεν μένει άλλος χρόνος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος: ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!  Αγανακτούμε να απολύονται εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στον αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής μας. Αγανακτούμε να χάνουμε από το πλευρό μας ανθρώπους που έχουμε περάσει ένα σωρό πράγματα μαζί. Αγανακτούμε που δεν ξέρουμε αν, που και μέχρι πότε θα δουλεύουμε αύριο!


Μας εξοργίζει να ζούμε με τα αποφάγια των εργοδοτών. Μας εξοργίζει να πληρωνόμαστε καθυστερημένα. Μας εξοργίζει η καταστροφή της αξιοπρέπειάς μας με συνεχείς αξιολογήσεις. Μας εξοργίζει να επιβαρύνεται η υγεία μας από τις συνθήκες εργασίας. Μας εξοργίζει να μην παίρνουμε την άδεια που δικαιούμαστε!

 Oι field τεχνικοί, που πέρυσι μεταφερθήκαμε στην Compotech, είμαστε μετέωροι! Το καλοκαίρι λήγει η σύμβασή μας και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Έτσι εξασφαλίζουν οι εργοδότες την ευελιξία τους σε όλες τις συνθήκες. Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με εργολαβίες, με αναθέσεις τμημάτων σε τρίτους, με εμάς στην αβεβαιότητα και τη μόνιμη ανασφάλεια…

Οι εργαζόμενοι μηχανικοί ματώνουμε! Οι ασφαλιστικές εισφορές πολλαπλασιάστηκαν, οι συντάξεις και οι παροχές υγείας πετσοκόφτηκαν, το ΤΣΜΕΔΕ προετοιμάζει κατασχέσεις και κάθε λίγο πακέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων από τα αποθεματικά μας σπρώχνονται στην Τράπεζα Αττικής…

 ***Τέρμα πια η κοροϊδία. Να πληρώσει η πλουτοκρατία***


Εργοδότες και τα πολιτικά σας δεκανίκια ακούστε το καλά:


«Δεν θα ξεμπερδέψετε από εμάς!»


Σκληρή μάχη θα δώσουμε για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας! Θα παλέψουμε για να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Η Forthnet, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, χρόνια τώρα κλέβουν τους κόπους μας και συγκεντρώνουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Αντικειμενικά έχουν στον προσανατολισμό τους διαδικασίες εξαγορών, συγχωνεύσεων ή απορρόφησης κεφαλαίων. Η εργοδοσία της Forthnet αποφεύγει να συναντήσει το Σωματείο σχετικά με τα σχέδια εξαγοράς. Η εργοδοσία της Forthnet, αργά ή γρήγορα, θα λογοδοτήσει στους εργαζόμενους.


Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για το δίκιο μας! Κανένας εργοδότης – καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμή μας. Δεν πρόκειται να μας παραχωρήσουν το οτιδήποτε, στεκόμαστε απέναντι από την αναμονή και τις αυταπάτες. Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για μισθούς πείνας και για την εκμηδένιση των δικαιωμάτων μας, δεν θα καταργηθούν. Θα έχουν ισχύ και για τα παιδιά των εγγονών μας.

 

Η εξαγγελία της νέας συγκυβέρνησης για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751ευρώ δια στόματος Υπουργού Εργασίας ειπώθηκε ότι θα γίνει σταδιακά (αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) και μέχρι τέλος του 2016, σε συνεννόηση με το ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που είναι η ίδια που έχει ακολουθήσει τις πολιτικές του κεφαλαίου και έχει συνυπογράψει τους μισθούς των €500…Η «ελπίδα» ήλθε, είδε και απήλθε..! Καμία εμπιστοσύνη, καμία πίστη, καμία σημασία σε ό,τι λένε και σε ό,τι υπόσχονται!


Κάτω οι απολύσεις και η ανεργία! Κάτω η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία! Κάτω οι συνθήκες γαλέρας!


ΠΑΝΩ η οργάνωση και η αλληλεγγύη! ΠΑΝΩ ο αγώνας και συλλογική δράση! ΠΑΝΩ η δική μας ηθική!


Κάτω εσείς, πάνω εμείς! 4 και 5 Μάρτη 2015, διήμερο αγωνιστικής δράσης, διήμερο πανκινητοποίησης σε όλο τον κλάδο. Οι εργαζόμενοι στη Wind απεργούν, οι εργαζόμενοι στη Forthnet θα είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή! Υπάρχει ανάγκη να αγωνιστούμε για επαναπρόσληψη των απολυμένων, για την ανάκτηση των απωλειών, για Συλλογικές Συμβάσεις, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Η κατάσταση που ζούμε δεν επιδέχεται μαντάρισμα – δεν είναι θέμα μόστρας, είναι θέμα ουσίας. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, με καλύτερη οργάνωση σε όλα τα κτήρια της εταιρείας, με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, με μεγαλύτερη συσπείρωση στο Σωματείο μας. ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Στάση Εργασίας, ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας -Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων – Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις.
* Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να προχωρήσει ο έλεγχος, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας.

 

 

Για το Δ.Σ:

 
Ο Πρόεδρος   : Κων/νος Θεοδωρόπουλος                                
Ο Γραμματέας : Κων/νος Ραουζέος              

  www.sefn.org E-mail :[email protected]

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...