Σε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Περάματος έχουν προχωρήσει οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων με το κλαδικό τους Σωματείο

Δημοσιεύτηκε στις

Σε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Περάματος έχουν προχωρήσει από το πρωί οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων με το κλαδικό τους Σωματείο. Οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία τις πετάει στην ανεργία ύστερα από 10 και 12 έτη εργασίας.

Ο Δήμος Περάματος με απόφαση των σχολικών επιτροπών στις 27/8/2015 (οι οποίες δεν συνεδρίασαν ποτέ) ανάρτησε προκήρυξη για την πρόσληψη θέσεων καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου για το σχολικό έτος 2015-2016.

Η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί με αυτή την άθλια απόφασή της την πολιτική της βούληση που εκφράστηκε από την αρχή ενάντια στις συμβασιούχες καθαρίστριες οι οποίες κάθε χρόνο διεκδικούν μαχητικά την ανανέωση της σύμβασής τους .

Μέσα στην ένταση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια στο Πέραμα η Δημοτική Αρχή επιλέγει την ανακύκλωση της φτώχειας και της ανεργίας. Απολύει εργαζόμενους, εμπαίζει τους άνεργους της πόλης στους οποίους τάζει θέσεις εργασίας και αφήνει τα σχολεία χωρίς καθαριότητα με άμεσο κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών.

Οι εργαζόμενες είναι αποφασισμένες να μη χάσουν το μεροκάματό τους και διεκδικούν:

  • να γίνει τώρα η ανανέωση των συμβάσεων

  • και να μετατραπεί η εργασιακή τους σχέση χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Περισσότερα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της...

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...