ΣΕΤΗΠ: Συμμετέχουμε στην σύσκεψη “γνωριμίας νέων μελών” την Κυριακή 29/01

Δημοσιεύτηκε στις

 

Καλωσορίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που έκαναν το αποφασιστικό βήμα, έσπασαν τη λογική του «τίποτα δεν γίνεται» και έγιναν μέλη στο σωματείο μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το κίνημά της.

 Η οργανωμένη ζωή μέσα στο σωματείο τώρα ξεκινάει. Παλεύουμε από κοινού οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο και αυτό είναι που μας κάνει πιο δυνατούς κάθε μέρα, να έχουμε δεκάδες μέλη από κάθε χώρο δουλειάς. Στις 29/01, στις 11:00 π.μ. στο ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) συμμετέχουμε στη σύσκεψη «γνωριμίας νέων μελών» που διοργανώνει το σωματείο μας.

 Στη σύσκεψή μας συζητάμε τα προβλήματά μας, ανταλλάσσουμε εμπειρία από τους χώρους δουλειάς, γιατί τα προβλήματά μας αφορούν και τον διπλανό μας στη δουλειά και στην διπλανή επιχείρηση. Ανταλλάσσουμε απόψεις, ακόμα και αν έχουμε διαφωνίες, για το πώς θα γίνουμε ποιο πολλοί, πως θα αναπτύξουμε ταξικούς συναδελφικούς δεσμούς μεταξύ μας, πετώντας στον κάλαθο στον αχρήστων τον διαχωρισμό των εργοδοτών σε συμβασιούχους και μη, επινοικιαζόμενους, μόνιμους, τηλεφωνητές, προγραμματιστές, τεχνικούς κτλ.Μας ενώνει ένα πράγμα: από οποιοδήποτε πόσο και αν εργαζόμαστε, ΕΜΕΙΣ παράγουμε τεράστιο πλούτο για όλες τις επιχειρήσεις και λαμβάνουμε ψίχουλα για μισθό, αλλού λιγότερα αλλού περισσότερα, πάντα όμως πίσω από τις ανάγκες και μας και συγκριτικά με το τι παράγουμε ο καθένας μας.

 Συζητάμε για το πώς πρέπει να δράσουμε οι εργαζόμενοι, σε ποια κατεύθυνση απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες, τις οργανώσεις τους, την κυβέρνηση, την ΕΕ. Κάνουμε προτάσεις με θάρρος και χωρίς ντροπές για το πώς θα δυναμώσει ο ΣΕΤΗΠ ακόμα περισσότερο, πως δηλαδή θα δυναμώσει η οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων ανά επιχείρηση, στον κλάδο και συνολικότερα.

Ανάμεσα στους «καυγάδες» και τις διαφωνίες τους για το ποιο κομμάτι του κεφαλαίου θα επικρατήσει εντός και εκτός Ελλάδος, για τα δάνειά τους, τα χρέη τους και τις διαπραγματεύσεις τους, εμείς φτιάχνουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης, προτάσσουμε τις δικές ανάγκες. Οι διαφωνίες τους δεν μας αφορούν γιατί πολύ απλά δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Υποστηρίζοντας είτε τους μεν ούτε τους δε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα δεκανίκια τους μέσα στα σωματεία και στο κίνημα, μόνο χαμένοι βγήκαμε.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων και των ζωών μας.

 Ενώνουμε το δίκιο μας και τις φωνές μας για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας, την διεκδικούμε, παλεύουμε για αυτή. Είναι ιδιαίτερα θετικό για όλους τους εργαζόμενους που δυναμώνει το σωματείο μας. Μαζί του δυναμώνουμε και εμείς. Δίνουμε άλλη προοπτική, άλλη δυναμική σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε απεργία.

Μαζί με αυτό πρέπει να δυναμώνει και η απάντηση για το τι εργατικό κίνημα θέλουμε οι εργαζόμενοι σήμερα: κίνημα δεκανίκι ων εργοδοτών, υποχείριο των κυβερνήσεων τους ή κίνημα μαζικό, γερό, ταξικό, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της γης όπου υπάρχει εργαζόμενους που θα διεκδικεί με βάση τις ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Είναι σημαντικό αυτό το πρώτο βήμα γιατί κατανοούμε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ότι είναι κοινή η επίθεση που δεχόμαστε, ότι είναι κοινά τα αίτια, τα κίνητρα των εργοδοτών. Κατανοούμε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ότι ενιαία και εμείς πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Όσο δυναμώνει αυτός ο συλλογικός αγώνας, με αυτό το περιεχόμενο, τόσο περισσότερο θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. στην αρχή κάτι «μικρό» (διάλειμμα, συνθήκες Υγιεινής & ασφάλειας)-που όμως σε πολλούς χώρους δεν υπάρχει- αργότερα διεκδικήσεις και στόχους πάλης, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που στο επίκεντρό τους θα έχουν τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε οι εργαζόμενοι για μια καλύτερη ζωή, ζωή που να αντιστοιχεί στα επιτεύγματα του αιώνα μας και όχι του Μεσαίωνα.

Αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς καλούμε κάθε συνάδελφο, που τώρα έκανε ο βήμα της οργάνωσης στο ΣΕΤΗΠ, να μοιραστούμε από κοινού και να συζητήσουμε. Να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση, που να είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας.

Δράση που θα στοχεύει πάντα στο πως οι εργαζόμενοι θα βελτιώσουμε τους όρους εργασίας μας, τις ίδιες μας τις ζωές.

 Έλα να συζητήσουμε, να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί

Την Κυριακή 29/01 και ώρα 11:00π.μ. στο ΕΚΑ

(Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ Σεπτεμβρίου 8β & Μάρνη)

 

 Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

 

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.

  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

  • Κλαδική σύμβαση που θαεπαναφέρει τα δικαιώματα σε αυτά του 2011 ώστε να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 810€ .

  • Επιχειρησιακές συμβάσεις που θα επαναφέρουν τα δικαιώματα σε κάθε επιχείρηση, χωρίς κανένα διαχωρισμό και κατάργηση της επινοικιαζόμενης και ελαστικής εργασίας. Κατοχύρωση του δικαιώματος στην πλήρη και σταθερή δουλειά.

  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...