ΣΕΜΙΣΕΑ : Παράταση της σύμβασης με … διατήρηση του κόφτη !!!

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

 Μετά από μία σειρά κινητοποιήσεων του σωματείου με αφορμή τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Τα θετικά που οφείλουμε να διατηρήσουμε, να ενισχύσουμε αλλά και τα κενά και τις αδυναμίες που εμπόδισαν την καλύτερη αποτελεσματικότητα της δράσης μας να τα αντιμετωπίσουμε. Ήρθε η ώρα να αποτιμήσουμε φίλους, όψιμους, πρόσκαιρους ή και υποκριτές αλλά και να καλοδεχτούμε τους νέους, φρέσκους, τίμιους και με αγωνίες συναδέλφους που συναντήσαμε σε αυτόν τον αγώνα.

 Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν εκπλαγήκαμε! Δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις με την σύμβαση, η υποχρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής, η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, η τάση συγκέντρωσης των κέντρων σε όλο και λιγότερα χέρια, η εξολόθρευση των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών του χώρου και η οικονομική εξόντωση των γονιών. Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις του αναπηρικού κινήματος, το αγωνιζόμενο γονεϊκό κίνημα αντιπαλεύουμε χρόνια τώρα και με συνέπεια τη διάλυση και εμπορευματοποίηση της Ειδικής Αγωγής. Εργοδότες και Κυβέρνηση τώρα ξαφνικά άρχισαν να κόπτονται για την ποιότητα των υπηρεσιών, για την πρόοδο των παιδιών και την αποφόρτιση των γονέων. Τόσα χρόνια δεν έβλεπαν ούτε μπλοκάκια, ούτε απλήρωτους εργαζόμενους, ούτε ωρομίσθιο, ούτε απολύσεις, γιατί η τσέπη τους ξεχείλιζε από τα λεφτά των γονιών και το μερίδιο της πίτας που έπαιρναν.

 Εμείς, από την πλευρά μας, ένα σωματείο μικρό ως τώρα, αλλά ανανεωμένο από νέες δυνάμεις εργαζομένων από τα κέντρα μετά τις εκλογές του Δεκέμβρη, ξεκαθαρίσαμε με ποιους είμαστε και ποιους αντιπαλεύουμε. Ούτε πιαστήκαμε στον ύπνο ούτε πανικοβληθήκαμε από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή δείξαμε ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι ενάντια στις ανάγκες μας. Είναι πολιτική υποχρημα-τοδότησης, εμπορευματοποίησης των αναγκών των παιδιών και τσακίσματος των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αποδείξαμε ότι ο καυγάς κυβέρνησης και μεγαλο-ϊδιοκτητών δεν αφορά τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών. Από τη μία οι εργοδότες μας καλούσαν σε “αγωνιστικές” κι “ενωτικές” κινητοποιήσεις και από την άλλη μας έκαναν μειώσεις μισθών ενώ τους γονείς που τους ήθελαν κλακαδόρους στις συγκεντρώσεις τους ,τους καλούσαν να δεχτούν αύξηση του κόστους θεραπειών και πετάγματος των παιδιών που δεν είχαν να πληρώσουν από τα κέντρα ! Ευθύνη σε αυτή την “ενότητα” της υποταγής στα συμφέροντα των εργοδοτών έχουν και οι πλειοψηφίες των Δ.Σ των επιστημονικών συλλόγων, γιατί συντάχθηκαν με τα θέλω των μεγαλοϊδιοκτητών κόντρα στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των μελών τους που είναι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Πρόβαλλαν αιτήματα που δεν προστατεύουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που θυσιάζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στο βωμό των κερδών τους.

 Είναι πιστοί στους αμείλικτους νόμους του συστήματος που επιβάλλει τη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια! Ακόμα και αν η πίτα των κρατικών δαπανών μειώνεται γι’ αυτούς προς όφελος άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, ξέρουν που θα στηρίξουν την αύξηση της κερδοφορίας τους: στην εξασφάλιση της πελατείας μέσα από την εξολόθρευση των αυτοαπασχολουμένων, στο τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αξιοποιώντας την ανυπαρξία δημόσιων δωρεάν δομών, με την εκμετάλλευση των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους!

 Το σωματείο μας διάλεξε το δρόμο του αγώνα κόντρα σε αυτή την πολιτική! Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με αυτούς που πίσω από επτασφράγιστες υπουργικές πόρτες διαπραγματεύονταν…την “εξυγίανση” του συστήματος με την υποχρεωτική συμμετοχή των γονιών στη δαπάνη, την επιβολή «ποιοτικών» κριτηρίων και «προδιαγραφών» ως υποχρεωτικών όρων λειτουργίας των κέντρων. Έφτασαν στο σημείο να στήσουν “επιτροπές γονέων” μέσω διαδικτύου, που «είναι σκεπτικοί» στη δημιουργία δημόσιων δομών Ειδικής Αγωγής, δηλαδή, εμφανίζουν τους γονείς να δέχονται την εμπορευματοποίηση της ανάγκης εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους και ύστερα σου λέει ότι οι εργοδότες και η ΝΔ δεν είχαν σχέση με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία! Εκμεταλλεύονται την αγωνία των γονιών για την εξασφάλιση των παιδιών τους. Γι΄ αυτό και ενοχλήθηκαν εργοδότες και διάφορα περίεργα φασιστοειδή από την παρουσία για την ενημέρωση των γονιών από εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και του ΣΕΜΙΣΕΑ.

 Φυσικά το κείμενο της επιτροπής δεν έλεγε κουβέντα για το πετσόκομμα των κρατικών δαπανών κατά 50% από 106 εκ € σε 60εκατ €, ούτε για τα τροφεία και τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε !!

 

Ο δρόμος που εμείς διαλέγουμε έχει κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων που είναι άρρηκτα δεμένα με αυτά των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, που έχουν ανάγκη την επιστήμη και ειδίκευσή μας.

 

Συνταχθήκαμε με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα την ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ και από συνέλευση σε συνέλευση με την ευθύνη της απόφασης των μελών, οργανώσαμε τον αγώνα μας. Καλέσαμε τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου σε κοινή αγωνιστική συμπόρευση γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο αλλά πάνω από όλα κοινές ανάγκες, που μόνο στον αντίποδα αυτής της πολιτικής και με τον αγώνα μας μπορούμε να κατακτήσουμε. Η στάση μας ενόχλησε εργοδότες, προκάλεσε το μένος ανώνυμων του διαδικτύου, αλλά και την ικανοποίηση εργαζομένων και γονιών που έβλεπαν στις θέσεις μας το αποκούμπι και τη διέξοδο από τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και τα συμφέροντα των εργοδοτών.

 Είμαστε πιο ώριμοι!! Η επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μεγαλοεπιχειρηματιών θα κλιμακωθεί! Είναι άμεση η ανάγκη ισχυροποίηση του σωματείου μας του ΣΕΜΙΣΕΑ! Γινόμαστε τώρα μέλη!! Αποφασιστικά και θαρρετά, με την αίτηση στο χέρι συμβάλλουμε στη συστράτευση όλο και περισσότερων συναδέλφων στο σωματείο!! Συμβάλλουμε στην ενημέρωση των συναδέλφων σε όλους τους χώρους ,των γονιών ,των συνδικάτων των εργαζομένων , των φορέων, των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές κάνουμε υπόθεση του λαϊκού κινήματος την Ειδική Αγωγή!

 

Παλεύουμε για:

  • γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ΝΠΙΔ από το κράτος με βάση τις ανάγκες

  • άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και των οφειλών σε γονείς και αυτοαπασχολούμενους από τον ΕΟΠΥΥ

  • ίδρυση κρατικών δομών με δωρεάν υπηρεσίες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

  • αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή με ένταξη όλων των εργαζόμενων, αυτοαπασχολουμένων και αποφοίτων των σχολών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς τη σκλαβιά της απλήρωτης εργασίας, της δουλειάς με το μπλοκάκι, της πλανόδιας εργασίας

 

Για να βρουν το δικό τους σχολείο τα πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός Ειδικής Αγωγής!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...