ΣΕΑΑΝ : Όλοι στο Πανελλαδικό-Παναναπηρικό Συλλαλητήριο Παρασκευή 2 του Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στο Πανελλαδικό-Παναναπηρικό Συλλαλητήριο

Παρασκευή 2 του Δεκέμβρη

Συγκέντρωση των αναπήρων και χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων

στις 9:30πμ στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).

 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Όλοι στους δρόμους

  • Ενάντια στις περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων, στην ανεργία, στα τροφεία, στην εξαθλίωση.

  • Ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική, αντιαναπηρική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

8 του Δεκέμβρη όλοι στην πανεργατική απεργία και στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10:30πμ στην Ομόνοια. Διαδηλώνουμε και απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό.

 

Οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους για τα κέρδη των ομίλων και των μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν οδηγηθεί κυριολεκτικά στον μεσαίωνα. Μέσω του μόνιμου μηχανισμού σφαγής των ΑΜΕΑ, τα ΚΕΠΑ, με τις μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας, περικόπτουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα. Η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους τσακίζει κόκκαλα, ξεπερνάει το 95%. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει κατάμουτρα αυξάνοντας τα ποσοστά προσλήψεων των ΑΜΕΑ μόνο στις προκηρύξεις. Την ίδια ώρα προκηρύξεις δε γίνονται, αν κι έχουν ένα νόμο που υποχρεώνει για προσλήψεις κάθε χρόνο, αυτή η κυβέρνηση, πρώτη φορά «αριστερά», όπως και οι προηγούμενες δεν τον εφαρμόζουν.

Προσπαθούν να εξαπατήσουν γι’ ακόμα μια φορά κομπάζοντας ότι εξασφάλισαν για όλους, ακόμα και για τον ανασφάλιστο, πρόσβαση στο «δωρεάν» σύστημα υγείας. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σταματάνε τις θεραπείες τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις συμμετοχές στα φάρμακα και όχι μόνο. Πολύ περισσότερο όταν πληρώνουν 100% ακόμα και στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα για χιλιάδες φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, που είναι εκτός συνταγογράφησης και του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ.

Ακόμα καλούνται σήμερα να πληρώσουν συμμετοχές στα φάρμακα οι συνάδελφοι με βιβλιάριο απορίας που μέχρι χθες τα έπαιρναν δωρεάν από τα νοσοκομεία και τώρα τα παίρνουν από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει από κοινού με το ΣΕΒ και το κουαρτέτο για το πώς και πότε θα πετσοκόψουν παραπέρα τα επιδόματα αναπηρίας και τις συντάξεις και θα ξανανοίξουν το ασφαλιστικό. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται ως φιλάνθρωποι που αγωνιούν να εξασφαλίσουν τα ψίχουλα του Ελάχιστού Κοινωνικού Εισοδήματος. 200€ για τους πιο εξαθλιωμένους λες και είναι ζήτουλες. Ληστέψανε μόνο το 2016 άλλα 3 δις € από τον φτωχόκοσμο, χαρίζοντας δεκάδες δις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν κανονικά κατά την κυβέρνηση, όταν οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Τα 200.000 παιδιά που μένουν εκτός ειδικής αγωγής αυξάνονται τα τελευταία χρόνια γιατί αναγκάζονται να σταματήσουν επειδή δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό στα δημόσια ειδικά σχολεία, επειδή με τη στήριξη και αυτής της κυβέρνησης οι διοικήσεις των λεγόμενων φιλανθρωπικών κέντρων βάζουν τροφεία και οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Τεράστιες οι ευθύνες σε ΕΣΑΜΕΑ-ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Η συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ήταν και είναι ουραγός των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στηρίζουν τη βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική που εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης ήταν πρώτοι που δήλωναν την συμπαράστασή τους. Ακόμα και όταν κάτω από τις οργισμένες αντιδράσεις των μελών τους, οργανώνουν κινητοποιήσεις, είναι κινητοποιήσεις εκτόνωσης της δυσαρέσκειας, κινητοποιήσεις χρησιμοποίησής μας για την χρηματοδότηση των μηχανισμών τους από το κράτος και όχι μόνο. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχει το κάλεσμά τους και σε αυτό το συλλαλητήριο. Όμως οι ανάπηροι έχουν πείρα και είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να τους γυρίσουν την πλάτη.

Άλλωστε, στο κάλεσμα που έχουν κάνει, κουβέντα δε λένε για το ποιος ευθύνεται και ποιοι κερδίζουν από τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους.

Αλήθεια, τόσον καιρό που γίνεται η σφαγή στα ΚΕΠΑ, τι έχουν κάνει; Όταν ψηφιζόταν το 3ο μνημόνιο που προέβλεπε τις περικοπές στην πρόνοια, στα επιδόματα και τον αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο, αυτοί που ήταν;

Όχι μόνο δεν αντέδρασαν όπως όλος ο λαός αλλά μπήκαν και σε επιτροπή του υπουργείου για την αναμόρφωση των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο νόμος έπαιρνε βελτίωση.

Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτές τις συμβιβασμένες και ξεκομμένες από τις ανάγκες των αναπήρων συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.

Δυναμώνουμε την ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Ζωντανεύουμε τους αναπηρικούς συλλόγους πετώντας έξω τους εμπόρους της αναπηρίας και αυτούς που θέλουν τους συλλόγους να είναι επιχειρήσεις.

Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα. Συντονίζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας τον 21ο αιώνα, ενάντια στον συμβιβασμό και την μοιρολατρία.

 

Αγωνιστικά Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα.

  • Δωρεάν φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις και τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα για όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Να βρουν το δικό τους σχολείο τα πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.

  • Κατάργηση όλων των τροφείων και κάθε πληρωμής από τους γονείς για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους. Το κράτος να αναλάβει όλο το κόστος λειτουργίας, όλων των ΝΠΙΔ, κέντρων ειδικής αγωγής, οικοτροφείων, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους.

  • Μαζικές προσλήψεις ΑΜΕΑ, γονέων και κηδεμόνων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με ευθύνη του κράτους.

  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, 600 € επίδομα για όσο καιρό κρατάει η ανεργία.

  • Δημόσια κέντρα με δωρεάν υπηρεσίες για βαριά αναπήρους ανοιχτής ή κλειστής προστασίας, προσωρινής ή μόνιμης.

  • Αφορολόγητο 25.000€ για κάθε ανάπηρο, 50.000€ για το ζευγάρι προσαυξανόμενο 5.000€ για κάθε παιδί.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης και δεύτερης κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος.

  • Επαναφορά μισθών και συντάξεων και επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

  • Κατάργηση όλων των μνημονίων, παλιών και νέων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε υγεία, πρόνοια και ειδική αγωγή.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια, ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΑΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

 

3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...