Πρόταση της ΔΑΣ στο ΕΚΑ για κήρυξη νέας 24ωρης Απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή

Δημοσιεύτηκε στις

Προς τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

 

Συνάδελφοι,

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και μια σειρά κινητοποιήσεις που έγιναν σε κλάδους και χώρους δουλειάς ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας και όλης της Ελλάδας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πάρα πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Για παράδειγμα η κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει να ξεμπερδεύει με το απεργιακό δικαίωμα γενικά αλλά και σε μια σειρά επιχειρήσεις που οδεύουν προς το Υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση όπως εδώ στην Αττική: οι Αστικές Συγκοινωνίες, η ΕΥΔΑΠ, το Αττικό Μετρό κ.α. Θέλουν να δέσουν τους εργαζόμενους χειροπόδαρα, να μην αντιδράσουν στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Να μην τους το επιτρέψουμε.

Καταθέτουμε την πρόταση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας.

 ΔΑΣ ΕΚΑ

 

Περισσότερα

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Δελτίο Τύπου από τη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ η παιδαγωγική επάρκεια στα πτυχία των «καθηγητικών σχολών»! Με τον αγώνα μας τα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Όλοι 28 Φλεβάρη στις 12.00μ.μ. στο Σύνταγμα

ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ Η ΟΡΓΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ...

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούνται τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται μέσα στα στρατόπεδα

Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούνται τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται μέσα στα στρατόπεδα Το...