Πρόσκληση – Κάλεσμα για κοινή σύσκεψη των επιχειρησιακών ΔΣ στον όμιλο Φιλίππου από τα επιχειρησιακά ΔΣ των επιχειρήσεων ΦΑΓΕ και ΕΒΓΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Προς τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων  ΚΑΝΑΚΙ και ELBISCO

Συνάδελφοι τα ΔΣ των επιχειρήσεων ΦΑΓΕ και ΕΒΓΑ συζητήσαμε σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και αποφασίσαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης από κοινού με το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών την Κυριακή 22 Οκτώβρη και ώρα 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε πως θα κινηθούμε από κοινού ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας για την υπογραφή επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις επιχειρήσεις Τροφίμων που ανήκουν στον όμιλο Φιλίππου.

Η αναγκαιότητα για κοινή δράση είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Τα προηγούμενα χρόνια η επίθεση από την εργοδοσία ήταν ενιαία στους εργαζόμενους της ΦΑΓΕ, της ΕΒΓΑ, του ΚΑΝΑΚΙ και της ELBISCO.

Παρά το γεγονός ότι κάθε φορά η επίθεση εκδηλωνόταν με διαφορετικές μορφές (απολύσεις, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, εργολαβοποιήσεις, μειώσεις και άλλα), ο στόχος παρέμενε ο ίδιος, δηλαδή η αύξηση της εκμετάλλευσης, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την παραπέρα μείωση των μισθών μας.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε αποφασιστικά, να συντονίσουμε τον κοινό μας αγώνα για την υπογραφή των επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΦΑΓΕ                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΒΓΑ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...